Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Melekgz

Üyecik
Gigabyte RX 9070 XT Gaming OC.
Ryzen 5 7600X.
Gigabyte A620M H
Crucial Pro 16 GB 5600.

Ekran kartım oyun oynarken AMD Adrenaline uygulamasında 80-100 watt aralığında çekiyor. Bu problemi nasıl çözebilirim? Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kartınızda bir problem yok 330W güç çekmiş, dahili GPU'yu BIOS'tan kapatalım, sonrasında AMD cleanup ile sürüyü kaldırıp tekrar kuralım.

@Melekgz

Dahili GPU'yu kapatmak için, BIOS'a girip arama kısmına Integrated Graphics yazıp aratın, ilgili ayarı disable yapıp F10'a basıp kaydedip çıkın.

AMD cleanup.

Son sürüm sürücü.
Gigabyte RX 9070 XT gaming OC.
Ryzen 5 7600X.
Gigabyte A620M h
Crucial Pro 16 GB 5600.

Ekran kartım oyun oynarken AMD Adrenalin'e uygulamasında 80-100 watt aralığında çekiyor. Bu problemi nasıl çözebilirim? Yardımcı olur musunuz?

MSI Afterburner ile de kontrol edebilir misiniz? Programla alakalı olabilir. Bir de herhangi bir UV işlemi yaptınız mı?

MSI Afterburner ile de kontrol edebilir misiniz? Programla alakalı olabilir. Bir de herhangi bir UV işlemi yaptınız mı?

Herhangi bir işlem yapmadım.

Oynadığın oyun ne hocam? İşlemci ağırlıklı bir oyunsa normal değerler değilse bilgisayar eco modda kalmış mı diye kontrol et.
PUBG, CS2 vb. oyunlar oynuyorum. Anlık olarak fps'in 70-80'e düştüğü de oluyor.

Kart yükü kadar güç çeker, FurMark testi yapıp bakın kaç watt çekiyor.
Arkadaşımda aynı sistemin 4070 ti ekran kartlı versiyonu var. Aynı oyunda onun ekran kartı 150-200 watt çekerken bende 100'ün üstüne çıkmıyor. Videolara baktığımda 300'ün altına düşmüyor fakat ben 150'yi bile göremedim.

MSI Afterburner ile de denemiştim. Değerler her ikisinde de aynı çıkmıştı.

Son düzenleme:
Arkadaşımda aynı sistemin 4070 Ti ekran kartlı versiyonu var. Aynı oyunda onun ekran kartı 150-200 watt çekerken bende 100'ün üstüne çıkmıyor.

Bu ayarları AMD yazılımı üzerinden kapat Radeon chill, Radeon Boost, V-Sync, FRTC. Windows'tan yüksek performans moduna geç. Oyun içinde FPS sınırlaması varsa kapat. Bir de böyle dene bakalım.

Arkadaşımda aynı sistemin 4070 Ti ekran kartlı versiyonu var. Aynı oyunda onun ekran kartı 150-200 watt çekerken bende 100'ün üstüne çıkmıyor. Videolara baktığımda 300'ün altına düşmüyor fakat ben 150'yi bile göremedim.

MSI Afterburner ile de denemiştim. Değerler her ikisinde de aynı çıkmıştı.

PSU kaç W?

Arkadaşımda aynı sistemin 4070 Ti ekran kartlı versiyonu var. Aynı oyunda onun ekran kartı 150-200 watt çekerken bende 100'ün üstüne çıkmıyor. Videolara baktığımda 300'ün altına düşmüyor fakat ben 150'yi bile göremedim.

Hangi ayar, hangi çözünürlük, hangi işlemci? 4070 daha zayıf bir kart, FurMark testi yapın kart tam gücüne yakın çekiyorsa sorun donanım değildir, yazılımdır.