Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Melekgz

Üyecik
Gigabyte RX 9070 XT Gaming OC.
Ryzen 5 7600X.
Gigabyte A620M H
Crucial Pro 16 GB 5600.

Ekran kartım oyun oynarken AMD Adrenaline uygulamasında 80-100 watt aralığında çekiyor. Bu problemi nasıl çözebilirim? Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kartınızda bir problem yok 330W güç çekmiş, dahili GPU'yu BIOS'tan kapatalım, sonrasında AMD cleanup ile sürüyü kaldırıp tekrar kuralım.

@Melekgz

Dahili GPU'yu kapatmak için, BIOS'a girip arama kısmına Integrated Graphics yazıp aratın, ilgili ayarı disable yapıp F10'a basıp kaydedip çıkın.

AMD cleanup.

Son sürüm sürücü.
Ekran kartın sitesinde önerilen PSU watt 850 diyor ve 3 tane 8 pin kablo lazım demiş senin PSU marka modeli neydi.

Corsair 480T kasa modelinde bulunan psu'yu kullanıyorum.

Eğer Alt Tab şeklinde adrenalin uygulamasına bakariyoan orada yük azaldığından normal.
Alt Tab şeklinde bakıyorum ama uygulamada yer alan grafikte 100 Watt'ın üstüne çıktığı olmuyor.

Kartınızda bir problem yok 330W güç çekmiş, dahili GPU'yu BIOS'tan kapatalım, sonrasında AMD cleanup ile sürüyü kaldırıp tekrar kuralım.

@Melekgz

Dahili GPU'yu kapatmak için, BIOS'a girip arama kısmına Integrated Graphics yazıp aratın, ilgili ayarı disable yapıp F10'a basıp kaydedip çıkın.

AMD cleanup.

Son sürüm sürücü.

Çözüm

@Melekgz

AMD cleanup.

Son sürüm sürücü.
Çok saolun sorun düzeldi. Konu kapanmıştır.