RX 9070 XT ve RX 9070'in lansmanı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar. AMD 2 gün önce RX 9070 XT ve RX 9070'i tanıttı. NVIDIA'nın RTX 50 serisi fiyaskosundan sonra AMD'nin bu sunumu gerçekten ilaç gibi geldi. Canlı yayın bittiğinde herkes "W" yazıyordu NVIDIA sırf sunumda "L" diye laf yememek için birçok yalana başvurmuştu. AMD ise tamamen gerçek performansı paylaştı ve bu da epey beğeni kazandı. İnşallah kartlar çıktığında AMD'nin verdiği performans bilgileri doğru çıkar

Peki siz AMD'nin RX 9070 XT ve RX 9070 lansmanı hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz bu kartları nasıl buldunuz? Ayrıca eğer ekran kartınızı yükseltmeyi düşünüyorsanız RX 9070 XT veya RX 9070 düşünür müydünüz?

Şu an 2070 Super kullanıyorum. Türkiye'de düzgün fiyatlandırma ile çıkarsa tercihim 9070 XT yükseltmesi olacak.

Eğer doğru fiyalandırma ile Türkiye'de çıkarlarsa 9070XT almayı düşünüyorum. 9070 biraz daha yayıncı PC'lerinde verilmek için tasarlanmış bir kart bence. 9070XT değil ama bu da üzmez gibisinden. 9070XT eğer 7900XT'nin yerini alırsa fiyatlandırma olarak kesinlikle yok satacaktır.

Bu işlerden fazla anlamıyorum bir sistem topladım yapay zeka sayesinde '' NVIDIA '' bekliyordum ancak ışın izleme konusu hariç RX 9070 XT daha verimli olabilirmiş ve stok sorunu da olmayacakmış bakalım.

Ben kartlari cok beğendim ama şu ROPs faciası dahi varken güzel reklam yapabildiklerini düşünmüyorum. Çıktığı zaman yine millete seri üretim bandından çıkmış gibi 5060'li hazır sistem satacaklar. 9070 serisi de piyasaya sürüldüğünde yine ben aman aman bir patlama yapacağını sanmıyorum çünkü millet 4 çakma kareyle 5070'in 4090'dan bile güçlü olduğuna inandılar. Ha bunu biz yemeyiz ama ABD'de yiyen çok olmuş. Kullandığım bütün laptoplar ve masaüstü sistemler Nvidia GPU'ya sahipti fakat bu saatten sonra fikirlerim degisti, AMD hoşuma gitmeye başladı. AI pazarı da ele geçirmişken umarım AMD rekabet için oyuncuları düşünmeye başlar.

Üçüncü taraf testleri çıkmadan bir şey diyemem. AMD'nin karşılaştırdığı 7900GRE ve 6800XT gibi bana göre saçma kartlar var. Elinde 7900XT ve 7900XTX kartlar olmasına rağmen göremedik test sonuçlarını, 5070 Ti'de native -%2 OC ile +%2 diyor AMD 9070XT için test edilsin görürüz.

Şimdilik çok iyi gidiyorlar, son dakika golü yemezlerse bu jenerasyonda biraz toparlarlar. Pazar payları tekrar %15-20 seviyelerine gelebilir diye düşünüyorum. NVIDIA son 2 nesildir büyük hayal kırıklığı oluyor. Adamlar hala RTX 3000 serisini satıyorlar adeta, 3000'i al, AI zart zurtları bas, al sana 4000, al sana 5000.

AMD 9070 XTX çıkar mı dostlar? Bilgi sızıntısı yok mu

Bende 4070s kullanıyorum test sonuçları iyi çıkar ise AMD geçerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…