RX 9070 XT vs RTX 5070

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 22723
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 32
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    9070xt rtx

22723

Uzman
Pek hakim değilim AMD kartlara. RX 9070 XT için sürekli hata; videoda izlerken donma olsun oyunlarda hata vermesi gibi konular görüyorum YouTube'da nebi AKG'ün izledim. RX 9070XT, RTX 5070 Ti'e denk. Ancak fiyat skalası olarak RTX 5070 ile karşılaştırmak istiyorum. Driver sorunları vs AMD tarafında durum nedir? Sistem bileşenlerinde sorun olmadığını ve sistemlerin eşit olduğunu varsayalım. RX 9070 XT de sanırım multi frame gen yok. Ama çok da önemli mi? Bence değil.

Saf performans ve 2X kare oluşturma yeterli. Siz olsanız AMD kart alır mıydınız? Nedense herkes AMD kötü demiyor ama tercih etmiyorlar gibi hissediyorum.

RX 9070 XT'yi ilk Türkiye'ye geldiği hafta aldım ve 3060 Ti'dan geçiş yaptım. 3060 Ti'a kıyasla çok daha memnunum karttan ve bunu da elbette performans olarak söylemiyorum. 3060 Ti'da sürekli kendi kafasına göre Instant Replay özelliği kapanıyordu, AMD'de böyle bir durum söz konusu değil. Sorunsuz bir şekilde çalışıyor ve genel olarak da sorun yaşamıyorum.

Ancak 9060 XT ve 9070 XT kullanan iki arkadaşımdan da video edit işlemleri sırasında sorun yaşadıklarına dair şikayetler duyuyorum, anlaşılan render işlemlerinde bu kartlar hala sıkıntı çıkarıyor. O yüzden bu tarz işlerin olacaksa 5070 tercih et, ancak sadece oyunculuk içinse 9070 XT tavsiye ederim.

Bahsettiğiniz sıkıntıları NVIDIA ekran kartları ile de bulabilirsiniz. Hatta daha geniş düşünelim dünyadaki her cihaz hakkında sıkıntı yaşayan ve önermeyen insan bulabilirsin. X marka diyaliz cihazı hakkında bile "kanımı iyi temizlemiyor" diye eleştiren insan bulabilirsin. Gerçek deneyimi cesur olup denemediğiniz sürece asla tecrübe edemezsiniz. Çünkü kullanıcıların donanım ve yazılım bilgisi, karttan beklentileri ve tahammül seviyeleri kişiden kişiye değişir bunun yanında sizin sisteminizin özellikleri de ekran kartından alacağınız performansı etkiler dolayısıyla sizinle birebir aynı sisteme sahip ve bilgi seviyesine güvendiğiniz bir insanın görüşleri olmadığı sürece her yorumda taraflılık vardır.

Tecrübe etmek için ise yapmanız gereken çok basit. Amazon Türkiye'den alıyorsunuz 9070XT'nizi ve test ediyorsunuz. Memnunsanız ne güzel. Değilseniz de kutulayıp iade ediyorsunuz ve kaybınız maksimum 2 gün oluyor. Avantajınız ise 5070 fiyatına daha yüksek performans veren bir ürünü hem aynı fiyata hem de 6 ya da 9 ay taksit ile alabiliyorsunuz.

Şahsi düşüncem eğer sırf oyun için kart alıyorsanız son 2 nesildir giriş segment için AMD'den şaşmak için bir sebep yoktu şu an ise orta segmentte de AMD ideal.

Tamamen nasıl ve ne için kullanılacağına bağlı. MFG kullanacaksan, yayın yapacaksan, render yapacaksan hep Nvidia, değilse AMD.

Yıllarca çok deneyimim oldu iki kartla da, en son 5700XT ve 6800 kullandım ikisi de sorunluydu 7000 ve 9000 serisinde ne alemde tamamen düzeldi mi yoksa tek tük devam ediyor mu bilmiyorum sadece forumlardan gördüğüm kadarıyla az da olsa devam ediyor yazılım hataları ama AMD, FSR konusunda kendini baya geliştirmiş. Şimdi bende 4060Ti var ve Nvidia her zaman benim için daha sorunsuz ve stabil oldu.

Anlıyorum. Render işlerim olmaz almak gibi bi durum da yok şuan. Ama bütçe dahilinde alsam bu 2 kart olurdu. Ben yazın alıcam sistem yada laptop her neyse. Merak ettim 9070xt kime hitap ediyor. Oyun için ve gündelik kullanım sistemi olur sanırım. Üniversite bölümümde eğer Render vs gerekirse en kötü kartı değişim yaparım ilerde sanırım. Ama hala 9070xtde karar kılmak için emin değilim. Meraktan araştırıyorum.

9070 XT tabii ki. 5070 Ti karşısında bile 9070 XT seçmen gerekli. Aralarında 10kdan fazla fiyat farkı var. Ek olarak videolarda donma tarzı hiçbir hatayla karşılaşmadım. Şu anki sürücüler gayet stabil ve inanılmaz akıcı şekilde kullanıyorum 9700X ve 9070 XT'yi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…