MFG ile 60FPS'i 240FPS alsam ama hala 60FPS akıcılığı ile oynamak hoş değil fazla. Frame Generation olsun gene yeter sonuçta. 60 yerine 120 alacağım kaba olarak. MFG çok da dert değil Frame Generation olduktan sonra. Sorunlar için yorum yapamam.

9070 XT seviyesinde bir kart alıp MFG aramazsınız emin olun. 2K da ultrada çok rahat oynatamadığı oyun yok. Redstone ile frame gen gecikmesi bayağı düştü. Arc raiders tarzı oyunlarda hissedilmiyor bile.

Sen hiç 4000 ya da 5000 serisi ile Frame Generation'ya da MFG kullandın mı? Cayır cayır da FPS veriyor. Oyun optimize olduğu sürece 240 FPS'i 240 olarak alırsın.

5070 Ti laptop kullandım cayır cayır FPS vermesine rağmen yeri gelince akıcılık 2X Frame Generation civarındaydı. Ben 100FPS ile 200FPS de bir akıcılık farkı görmedim. Cyberpunk için konuştum. Dying ligth 2 oynadım onda DLSS gücü ile 80FPS aldığım akıcılık da Frame Generation açınca değişmiyordu.

Bizzat kendi kendime zamanında bu soruyu sorup RX 9070 XT tercih etmiştim. Eğer CUDA ile işiniz yok ve “ben performans istiyorum” diyorsanız, RTX 5070 almanın hiçbir mantığı yok. Ama “ben NVIDIA istiyorum” diyorsanız, RTX 5070’ten başka tercih edebileceğiniz bir kart da yok; çünkü RTX 5070 ile RTX 5070 Ti arasında 12–13 bin TL’lik kocaman bir fiyat farkı var.

MFG benim için önemli değildi, hâlâ da değil; çünkü kartın kendisi zaten çok güçlü. 2K Ultra ayarlarda çoğu oyunda yaklaşık 130 FPS veriyor. FG ve FSR açıldığında bu FPS fazlasıyla yeterli bir seviyeye çıkıyor.

FSR Redstone’un birkaç sorunu var fakat bunların düzeltilemeyecek şeyler olduğunu düşünmüyorum. AMD, FSR Redstone’u tamamen düzeltip yaygınlaştırdığında DLSS ile aralarında ya hiç fark kalmayacak ya da %2–3’lük çok küçük bir fark kalacak diye düşünüyorum. Çünkü artık AMD de bu işi kart üzerinden, fiziksel şekilde yapıyor.

Ray Tracing konusunda da çok geliştiklerini söylemek lazım; farkın büyük ölçüde kapandığını, hatta Redstone’daki özellikleri stabil şekilde dağıtabilirse neredeyse tamamen kapanmaya yaklaşacağını düşünüyorum.

Aynı şekilde, Reflex’in karşısında da Anti-Lag 2 var. O da benzer şekilde fiziksel olarak kart üzerinden çalışıyor; bu alanda da artık pek bir fark kalmadığını düşünüyorum.

Özetle, CUDA’ya ihtiyacınız yoksa ve ben oyun oynayacağım diyorsanız RTX 5070 almanın da bir anlamı yok. Diğer arkadaşın dediği gibi Amazon satıcılı şekilde alın; eğer beğenmezseniz zaten iade hakkınız var. İade eder, başka bir şeye bakarsınız.

Son düzenleme:
Bizzat kendi kendime zamanında bu soruyu sorup RX 9070 XT tercih etmiştim. Eğer CUDA ile işiniz yok ve “ben performans istiyorum” diyorsanız, RTX 5070 almanın hiçbir mantığı yok. Ama “ben NVIDIA istiyorum” diyorsanız, RTX 5070’ten başka tercih edebileceğiniz bir kart da yok; çünkü RTX 5070 ile RTX 5070 Ti arasında 12–13 bin TL’lik kocaman bir fiyat farkı var.

MFG benim için önemli değildi, hâlâ da değil; çünkü kartın kendisi zaten çok güçlü. 2K Ultra ayarlarda çoğu oyunda yaklaşık 130 FPS veriyor. FG ve FSR açıldığında bu FPS fazlasıyla yeterli bir seviyeye çıkıyor.

FSR Redstone’un birkaç sorunu var fakat bunların düzeltilemeyecek şeyler olduğunu düşünmüyorum. AMD, FSR Redstone’u tamamen düzeltip yaygınlaştırdığında DLSS ile aralarında ya hiç fark kalmayacak ya da %2–3’lük çok küçük bir fark kalacak diye düşünüyorum. Çünkü artık AMD de bu işi kart üzerinden, fiziksel şekilde yapıyor.

Ray Tracing konusunda da çok geliştiklerini söylemek lazım; farkın büyük ölçüde kapandığını, hatta Redstone’daki özellikleri stabil şekilde dağıtabilirse neredeyse tamamen kapanmaya yaklaşacağını düşünüyorum.

Aynı şekilde, Reflex’in karşısında da Anti-Lag 2 var. O da benzer şekilde fiziksel olarak kart üzerinden çalışıyor; bu alanda da artık pek bir fark kalmadığını düşünüyorum.

Özetle, CUDA’ya ihtiyacınız yoksa ve ben oyun oynayacağım diyorsanız RTX 5070 almanın da bir anlamı yok. Diğer arkadaşın dediği gibi Amazon satıcılı şekilde alın; eğer beğenmezseniz zaten iade hakkınız var. İade eder, başka bir şeye bakarsınız.
Cuda oyunda veya günlük hayatta bana ekstra ne katacak?

Cuda oyunda veya günlük hayatta bana ekstra ne katacak?
CUDA, iş programlarında çok güçlü bir teknoloji; günlük hayatta veya oyunlarda ise bir katkısı yok. AMD tarafında da karşılığı bulunmuyor. Dolayısıyla “render alırım, çeşitli iş programları kullanırım, yapay zekâ ile uğraşırım” diyorsan Nvidia’dan vazgeçme; ama “ben günlük kullanım ve oyun için kullanırım” dersen RTX 5070 almanın pek bir mantığı yok. RX 9070 XT’nin rakibi RTX 5070 değil; RTX 5070 Ti. @Mr. Falcon RTX 5070’den RX 9070 XT’ye geçti ve iki kartı da deneyimledi. Bu konuda size yardımcı olacağını düşünüyorum.

Son düzenleme:
CUDA, iş programlarında çok güçlü bir teknoloji; günlük hayatta veya oyunlarda ise bir katkısı yok. AMD tarafında da karşılığı bulunmuyor. Dolayısıyla “render alırım, çeşitli iş programları kullanırım, yapay zekâ ile uğraşırım” diyorsan NVIDIA'dan vazgeçme; ama “ben günlük kullanım ve oyun için kullanırım” dersen RTX 5070 almanın pek bir mantığı yok. RX 9070 XT'nin rakibi RTX 5070 değil; RTX 5070 Ti. @Mr. Falcon RTX 5070'den RX 9070 XT'ye geçti ve iki kartı da deneyimledi. Bu konuda size yardımcı olacağını düşünüyorum.

Teşekkür ederim. Üniversite ihtiyaçları gereği eğer kasa toplayabilirsem ne gerekir bilmiyorum. Ama bunları okumak iyi oldu. @Mr. Falcon hocam sizin deneyimleriniz nedir acaba?

CUDA, iş programlarında çok güçlü bir teknoloji; günlük hayatta veya oyunlarda ise bir katkısı yok. AMD tarafında da karşılığı bulunmuyor. Dolayısıyla “render alırım, çeşitli iş programları kullanırım, yapay zekâ ile uğraşırım” diyorsan Nvidia’dan vazgeçme; ama “ben günlük kullanım ve oyun için kullanırım” dersen RTX 5070 almanın pek bir mantığı yok. RX 9070 XT’nin rakibi RTX 5070 değil; RTX 5070 Ti. @Mr. Falcon RTX 5070’den RX 9070 XT’ye geçti ve iki kartı da deneyimledi. Bu konuda size yardımcı olacağını düşünüyorum.
AMD tarafında CUDA'ya rakip OpenGL var diye biliyordum yanlışım yok ise.

Teşekkür ederim. Üniversite ihtiyaçları gereği eğer kasa toplayabilirsem ne gerekir bilmiyorum. Ama bunları okumak iyi oldu. @Mr. Falcon hocam sizin deneyimleriniz nedir acaba?
9070 XT, 5070 ve 5070 Ti karşısında alınabilecek en iyi kart. Ne 5070 Ti 50K edecek performans veriyor, ne de 5070 30k edecek performans veriyor. 9070 XT çoğu testte 5070 Ti kartını ezip geçiyor saf kas gücünde.

Genel olarak bende 9070xt taraftarı olurdum fakat ''sadece oyun ise amd'' demek bu fiyat bandındaki kartlar için biraz düşünmeye itiyor artık. Şöyle ki sadece oyun için olsa bile hangi çözünürlükte oyun oynamak istiyor? Herkes 2K ya göre yorumlama yapıyor fakat eğer konu 4K olacaksa RT teknolojisi kullanılmak istiyorsa, Nvidia burda devreye girecek. Native ayarlarda RT açıldığında ve 4K istenildiğinde tabiki 5070 ti hatta 5080 de saf güçte yetersiz kalacak, fakat bu teknolojiler kullanılmak istendiğinde ve 4K çözünürlüğe geçildiğinde DLSS ile MFG durumu fazlasıyla kurtarıyor. Tabiki ben 4K nezdinde konuşuyorum, eğer amaç 2K ise ve sadece oyun odaklıysa 9070xt çok çok güçlü ve 5070 ya da ti ye göre tercih edilecek bir kart.

"Aynı paraya daha az ekran kartı" almayı hiçbir zaman anlamlandıramıyorum. Tabii ki 9070 XT.

Ben hep 50 liralık alıyorum diyesim geldi tırnak işareti içindeki ifadeye :D tartışma zaten yeterince alevlenmiş iyi cevaplar da verilmiş konuya. Ben 9070 XT kullanıyorum. Birkaç kere sistem çöktü ama RAM kaynaklıymış.