Bizzat kendi kendime zamanında bu soruyu sorup RX 9070 XT tercih etmiştim. Eğer CUDA ile işiniz yok ve “ben performans istiyorum” diyorsanız, RTX 5070 almanın hiçbir mantığı yok. Ama “ben NVIDIA istiyorum” diyorsanız, RTX 5070’ten başka tercih edebileceğiniz bir kart da yok; çünkü RTX 5070 ile RTX 5070 Ti arasında 12–13 bin TL’lik kocaman bir fiyat farkı var.
MFG benim için önemli değildi, hâlâ da değil; çünkü kartın kendisi zaten çok güçlü. 2K Ultra ayarlarda çoğu oyunda yaklaşık 130 FPS veriyor. FG ve FSR açıldığında bu FPS fazlasıyla yeterli bir seviyeye çıkıyor.
FSR Redstone’un birkaç sorunu var fakat bunların düzeltilemeyecek şeyler olduğunu düşünmüyorum. AMD, FSR Redstone’u tamamen düzeltip yaygınlaştırdığında DLSS ile aralarında ya hiç fark kalmayacak ya da %2–3’lük çok küçük bir fark kalacak diye düşünüyorum. Çünkü artık AMD de bu işi kart üzerinden, fiziksel şekilde yapıyor.
Ray Tracing konusunda da çok geliştiklerini söylemek lazım; farkın büyük ölçüde kapandığını, hatta Redstone’daki özellikleri stabil şekilde dağıtabilirse neredeyse tamamen kapanmaya yaklaşacağını düşünüyorum.
Aynı şekilde, Reflex’in karşısında da Anti-Lag 2 var. O da benzer şekilde fiziksel olarak kart üzerinden çalışıyor; bu alanda da artık pek bir fark kalmadığını düşünüyorum.
Özetle, CUDA’ya ihtiyacınız yoksa ve ben oyun oynayacağım diyorsanız RTX 5070 almanın da bir anlamı yok. Diğer arkadaşın dediği gibi Amazon satıcılı şekilde alın; eğer beğenmezseniz zaten iade hakkınız var. İade eder, başka bir şeye bakarsınız.