RX 9070 XT vs RTX 5070

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 22723
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 32
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    9070xt rtx
Buna mükebellit sorunlarla karşılaşmak pahasına mı?

Ben senelerce RX 6000 serisi kart kullandım bir defa bile sorun yaşatmadı.
RTX 5000 serisine yeni geçtim sayılır ve "daha stabil" bir deneyim almadım yani NVIDIA ne kadar rahatsa AMD'de de benzer bir durum vardı benim için.
Ayrıca 9070 XT kullanan samimi arkadaşım da var ve epey memnun.

5070 Kullanan biri olarak söylüyorum RX 9070 XT al geç.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılım açısından çiddi fark var, saçma sapan hataları ve arayüzünde dinozor çağından kalma Windows pencere barı sorunu yok. Driver hatası çıksa bile yeni gelen güncelleme ile kısa süre içerisinde düzeltiyorlar. AMD'nin hâlâ yıllardır düzeltmeye tenezzül bile etmediği veya beceremediği sorunları (Wattman hataları, YouTube'da takılma problemi, optimizasyon sorunu, oyunlarda stuttering, micro stuttering, drop, bulanıklık, pixelleşme, texture shimmering, donanım hızlandırma problemi, siyah ekran, mavi ekran, sürücünün kendi kendine silinmesi, pencerelerin iç içe gaçmesi, ekranda git gel olması, masaüstünde takılmalar, restart atma, kilitlenme vs. gibi sorunlar) yaşama olasılığınız çok çok düşük. Çok daha verimli, ve teknoloji olarak çok daha üst seviyede. FSR'ın aksine yeni çıkan her oyunda DLSS desteği var ve DLSS 4 bulunmayan eski oyunlarda bile DLSS sürümünü yükseltip güncel teknolojiyi kullanabiliyorsunuz. AMD'ye ne zaman geleceği belli olmayan (muhtemelen hiç gelmeyecek) Multi Frame Generation teknolojisi sayesinde çoğu oyunda gecikme olmadan veya çok az bir gecikme ile çok yüksek FPS'ler alabiliyorsunuz, bu sayede 5070 9070 XT'nin çok ötesine geçiyor. Saf güç olarak 9070 XT 15 FPS öndeyken MFG teknolojisi sayesinde 5070 9070 XT'nin en az 80 FPS önüne geçiyor. Özellikle hikayeli oyunlarda MFG çok büyük bir nimet. Rekabetçi oyunlarda da NVIDIA Reflex teknolojisi sayesinde gecikmeyi ciddi oranda düşürüp AMD'yi her türlü tokatlıyor.

AMD evet bir NVIDIA değil ancak AMD sorunlu demek asla doğru değil. 5 yıl önceki AMD ile şimdiki AMD bir değil. Aynı şekilde NVIDIA da aynı değil. Evet AMD geriden geliyor olabilir ama sürekli her AMD alan sorun yaşayacak gibi bir algı yaymayı bırakalım lütfen ve yine aynı şekilde her NVIDIA alan kusursuz deneyim elde edecek demeyelim.

Konu sahibi ise oyun için 9070XT, iş için 5070. başka bir şey değil. Ayrıca RDNA4 ile AMD'nin tek cevap veremediği konu MFG teknolojisidir geri kalanları gayet düzgün tek sıkıntısı yavaş yaygınlaşıyor.

Bir tane doğru olmaz mı şu kadar cümlede.

Mfg ile 60fps i 240fps alsam ama hala 60fps akıcılığı ile oynamak hoş değil fazla. Fg olsun gene yeter sonuçta. 60 yerine 120 alacağım kaba olarak. Mfg çokta dert değil fg olduktan sonra. Sorunlar için yorum yapamam.

Sen hiç 4000 ya da 5000 serisi ile FG ya da MFG kullandın mı? Cayır cayır da FPS veriyor. Oyun optimize olduğu sürece 240 FPS'i 240 olarak alırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…