RX570 8 GB boştayken bile 60 derecenin üstüne çıkıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan jbliayfon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 410
  • Etiketler Etiketler
    rx570

jbliayfon

Başarılı
Selam herkese, iyi sosyaller. Bilgisayarımdaki ekran kartım MSI Armor RX570. Bu kart yük altında değil iken dikkat ettim 55 derecede fan açıp geri kapatıyordu. Kart boştayken bile ısınması kuşkulandırdığı için MSI Afterburner programından fan ayarını manuele aldım ve 60 dereceye kadar fan açmamasını ayarladım. Masaüstünde hiçbir işlem yapılmazken ısı 60 derecenin üstüne çıktı. Bunun sebebini anlamakta güçlük çekiyorum. Bilgisayarımda 2 monitör var biri 170Hz diğeri 60Hz.Sebep bu mudur bilmiyorum ayrıca sadece Wallpaper Engine çalışıyor çok bir etkisi yok.Başına gelen var mı? Belki bir ayar yanlıştır.

Wallpaper engine‘ı sil boşta zaten ekran kartını %30 kullanıyor.

Termal macun yenile ve tozlarını al.

İşlemci tarafında tecrübem var ama daha önce hiç GPU sökmedim.

Pulse RX580 ile dizi izliyorum ve kart 50 derecenin üstüne çıkmıyor, temizlik vakti gelmiş gibi.

Kartı bir arkadaşımdan aldım faturasıyla birlikte garanti etiketleri duruyor hiç bakım yapılmadığı için o zaman.

İşlemci tarafında tecrübem var ama daha önce hiç GPU sökmedim.

Kartı bir arkadaşımdan aldım faturasıyla birlikte garanti etiketleri duruyor hiç bakım yapılmadığı için o zaman.

Hocam gözlerin kapalı şekilde bile sökebilirsin asla zor değil, tek dikkat etmen gereken şey GPU'ya zarar vermemek gerisi zaten kolay iş. Yapamam dersen Instagram'dan yazabilirsin yardımcı olurum.

2. ekrandan dolayı VRAM yüksek hızda çalışıyor muhtemelen boştayken bile. Bunu bir teyit edelim. Boşta MSI Afterburner resmini atar mısınız?

Chrome da 3 sekme açık şu an sadece.

Wallpaper engine‘ı sil boşta zaten ekran kartını %30 kullanıyor.

Güzel olan her şey sıkıntılı yahu... Gerekirse öyle yapacağım.

Hocam gözlerin kapalı şekilde bile sökebilirsin asla zor değil, tek dikkat etmen gereken şey GPU'ya zarar vermemek gerisi zaten kolay iş. Yapamam dersen Instagram'dan yazabilirsin yardımcı olurum.

Teşekkür ederim termal macun ve pad edindikten sonra konuya mesaj bırakırım. Zaten sistemimdeki en eski bileşen ekran kartım güncellemek için maddi durumların toparlanmasını bekliyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-05-16 161131.webp
    18,8 KB · Görüntüleme: 85
Evet. VRAM hızı yüksek. 170 Hz'de kullandığınız monitörü 165 Hz gibi bir değere ayarlamayı deneyin. Veya 144.
Zaten maksimum 165 seçebiliyorum 144 alayım bir de öyle deneyeyim. Zira oyundan çok video izlediğim için çok fark edeceğini sanmam

Evet. VRAM hızı yüksek. 170 Hz'de kullandığınız monitörü 165 Hz gibi bir değere ayarlamayı deneyin. Veya 144.

120Hz çektim YouTube'da 1 video oynarken bu şekilde.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-05-16 162907.webp
    19,8 KB · Görüntüleme: 98
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…