bbaykan

Uzman
Öncelikle herkese merhabalar,
Elimde Sapphire RX580 4 GB ekran kartı var aslında 75 derecenin üstüne çok çıkmıyor fakat fazla ses yapıyor. Kartı ikinci el almıştım o yüzden önceden bakım yapılıp yapılmadığını bilmiyorum. Kartın üstündeki 2 vidada etiket var o yüzden daha önce açılmamış olduğunu düşünüyorum. Buna bakım yapsam performansında iyileşme olur mu? Bakım yaparken hangi malzemeleri kullanmamı ve nelere dikkat etmemi önerirsiniz? Şimdiden yardımlar için teşekkürler.
Not:Kartın fiyatı 1.500 TL civarlarında bakım ücreti 800 TL istiyorlar. O yüzden kendim bakım yapmak istiyorum.

Bakımlık yapabileceğin fazla bir şey yok zaten. Termal macununu yenilersin, fanları kontrol edersin, bir de üstten tozunu alırsın tamamdır. Performansta bir değişiklik olmaz ama sıcaklığa eğer çok uzun süredir bakım yapılmıyorsa bir nebze etkisi olabilir.

Mx4 veya mx6 alip kendiniz dikkatlice sokup degistirebilirsiniz bendede xfx rx 580 çift fanlı gts xxx edition 8gb vram olan var içi hic acilmamisti 80-85-89 derece felandi gittim macunu degişim açarken dikkat edin fan soketlerjne ayrica termal pedler yapismis oluyor ilk sökümde zor çıkıyor blokla devre karti ama keisnlikle deger 70 derece 75 derece oldu bide yanina fan attim ekstra efsane oldu

Macun olarak MX4 falan kullanmayın pump out yapacaktır. Ctg8, pullsar pullwark bold gibi.
Yoğun kıvamlı macunları ya da PTM7950 termal macunlu padi kullanabilirsiniz daha iyi ve daha uzun süre götürür.

Eski macunu tamamen temizleyip, bloktaki ve fandaki tozları alıp padleri kontrol etmeniz yeterlidir diye düşünüyorum. Bende aynı kartı kullanıyorum padler eskiydi ama yine de değişmedim eski bir kart zaten o sebeple sadece termal macun değişerek 70 dereceleri görebiliyor en fazla. Macunum maxtor ctg8.

Macun olarak MX4 falan kullanmayın pump out yapacaktır. Ctg8, pullsar pullwark bold gibi.
Yoğun kıvamlı macunları ya da PTM7950 termal macunlu padi kullanabilirsiniz daha iyi ve daha uzun süre götürür.

Eski macunu tamamen temizleyip, bloktaki ve fandaki tozları alıp padleri kontrol etmeniz yeterlidir diye düşünüyorum. Bende aynı kartı kullanıyorum padler eskiydi ama yine de değişmedim eski bir kart zaten o sebeple sadece termal macun değişerek 70 dereceleri görebiliyor en fazla. Macunum maxtor ctg8.
tavsiye için teşekkür ederim macunun fiyatı neredeyse kart kadar :) aynı macunu işlemcinin üstüne sürsem sıkıntı olur mu?

tavsiye için teşekkür ederim macunun fiyatı neredeyse kart kadar :) aynı macunu işlemcinin üstüne sürsem sıkıntı olur mu?
Kullanabilirsin. Ek olarak MX4 için dediği doğru, pump out yapacaktır. Fakat MX6 ile pump out yapmasına pek ihtimal vermiyorum. Maaliyet sizin için önemli, en uygunu hangisiyse onu alın.
Şahsi fikrimi soracak olursanız, dediğiniz gibi 75 dereceleri geçmiyorsa, fanlara güzelce hava tutup kartı sökmeden kabaca temizlik yapmak yeterli gelecektir. 5-6 yıl boyunca 1080-ti kullandım. Kartın içini hiçbir şekilde açmadım. :rofl:

Hocam kartın etiketleri sökmeden fanların sökülüyor ise internetten bak onları temizleyip yağlayabilirsin bende fan sesi vardı sorunu öyle çözdüm ekstra olarak RX580 serisi sıcak çalışan kart ufak bir undervolt ile daha serin ve performans kaybı olmadan kullanabilirsin.

Hocam kartın etiketleri sökmeden fanların sökülüyor ise internetten bak onları temizleyip yağlayabilirsin bende fan sesi vardı sorunu öyle çözdüm ekstra olarak RX580 serisi sıcak çalışan kart ufak bir undervolt ile daha serin ve performans kaybı olmadan kullanabilirsin.
teşekkür ederim bunuda araştırıcam fakat yağ konusunda bi yere sıçrayıp kısa devre yapma şansı var mı acaba