Bütçe
500

DaytonaE34M5

Becerikli
Yer
Konya
Merhaba arkadaşlar, elimde ASUS AREZ Dual Overclock RX580 8 GB modeli bir ekran kartı var. Bu karta Cooler Master MasterGel Maker Nano sürdüm ama bir türlü sıcaklığı düşmüyor. FurMark testinde sıcaklık yine 80 derecelerin üstüne çıkıyor.

Odam gayet serin, 20-25 derece arasında. Kasamın her tarafı açık, içindeki sıcak havayı rahatça atabilsin diye o şekilde kullanıyorum. Kartın orijinalinde termal ped yok. Termal ped alsam etkisi olur mu, diye sormak istedim. Bir de başka nasıl çözebilirim bu sorunu? Undervolt yaptığımda bile ısınıyor, yine 80 dereceleri görüyor. Bu kartın arkasına soğutma plakası takılır mı, takabilir miyim, bilgisi olan var mı? Ucuz maliyetli bir çözüm arıyorum.

PTM yapabilirsiniz. VRAM'lerin üstüne uygun kalınlıkta termal pad koyabilirsiniz. Ekran kartı yazılımından kaç derecede termal throotling başlıyor onada bakın. 80 derecede sabit çakılıysa çok sorun olmaz zaten bu seri yüksek watt canavarı olarak bilinir. Soğutma bloğu ile çipin birbirine yapıştığındanda emin olun yapışmaz ise hotstop sıcaklığı 100 dereceninde üstüne çıkar.

Merhaba arkadaşlar, elimde ASUS AREZ Dual Overclock RX580 8 GB modeli bir ekran kartı var. Bu karta Cooler Master MasterGel Maker Nano sürdüm ama bir türlü sıcaklığı düşmüyor. FurMark testinde sıcaklık yine 80 derecelerin üstüne çıkıyor.

Odam gayet serin, 20-25 derece arasında. Kasamın her tarafı açık, içindeki sıcak havayı rahatça atabilsin diye o şekilde kullanıyorum. Kartın orijinalinde termal ped yok. Termal ped alsam etkisi olur mu, diye sormak istedim. Bir de başka nasıl çözebilirim bu sorunu? Undervolt yaptığımda bile ısınıyor, yine 80 dereceleri görüyor. Bu kartın arkasına soğutma plakası takılır mı, takabilir miyim, bilgisi olan var mı? Ucuz maliyetli bir çözüm arıyorum.

Kasanın hava akışını iyileştir. O kartın o kadar ısınması normal değil. Kasanın yan kapağını kapat öne arkaya fan ekle. Overclocklu versiyon kullanıyormuşsun voltaj ve frekans değerlerini paylaşır mısın? Ben Sapphire'in açık mavi özel versiyonunu kullanıyorum. En ağır yükte 75 dereceyi geçmedi.

PTM mantıklı olur. Bende Sapphire modeli vardı yıllar oldu satalı. Metalik macun kullanmıştım maksimum 65 derece görüyordu fanlarda çok sessizdi.