Sıcaklıklarla alakası yok ya tamamen oyun motorunun iğrençliği yüzünden. 5600+GTX980 ile yayın yaparken 500 600 FPS veren makineye GTX 1080 taktım FPS 150'ye düştü, düşünün oyun motorunun ne kadar berbat olduğunu. Sildim geçtim oynu ben. Tavsiyem oyunu sil ardından sürücüyü sıfırdan kur sonra oynu tekrar kur belki faydası olur.

Sıcaklıklarla alakası yok ya tamamen oyun motorunun iğrençliği yüzünden. 5600+GTX980 ile yayın yaparken 500 600 FPS veren makineye GTX 1080 taktım FPS 150'ye düştü, düşünün oyun motorunun ne kadar berbat olduğunu. Sildim geçtim oynu ben. Tavsiyem oyunu sil ardından sürücüyü sıfırdan kur sonra oynu tekrar kur belki faydası olur.

Son 2 günde Windows 11 Pro Windows 11 Home Windows 10 Pro geçtim fark oluşmadı. Yani dolaylı yoldan sizin önerdiğiniz yöntemide denedim.

Stock soğutucuda o sıcaklıklara çıkması normal, macunu tekrar yenilese bile sıcaklık en fazla 3-5 derece oynar çözüm değil, thermal throttling yapmıyor işlemci, neden macun değişimiyle alakalı o kadar ısrar ettiniz acaba?

Arkadaşım aynı işlemciyi kullanıyor, stok soğutucu ve yüzde 30-40 kullanımda 60 dereceyi geçmiyor işlemci, 75 normal gelmedi o yüzden.