Satış rakamları çok gerçek dışı, nereye gitsem Xbox ve PS5 görüyorum.
Nintendo Türkiye'de yaygın değil ama ABD ve Japonya'da çok büyük kitlesi var. Switch şu ana kadar 140 milyondan fazla satıldı ve bu konsolu alanlar da zaten başka platformlara çıkarılan oyunların portlarını oynamak için değil, Nintendo'nun kendi oyunlarını oynamak için alıyor. O yüzden Nintendo oyunlarının satış sayılarının 5-10 hatta marka kült haline gelmişse 20 milyonları geçmesi normal. Oyun zevkiyse kişiyi bağlar, eski tip oyunları ve markaları sevenler için Nintendo hâlâ değişilmez durumda. Daha modern ve büyük oyunları sevenler de zaten gidip Switch almıyor, bu adamların kitlesi çok ayrı.

Nintendo Türkiye'de yaygın değil ama ABD ve Japonya'da çok büyük kitlesi var. Switch şu ana kadar 140 milyondan fazla satıldı ve bu konsolu alanlar da zaten başka platformlara çıkarılan oyunların portlarını oynamak için değil, Nintendo'nun kendi oyunlarını oynamak için alıyor. O yüzden Nintendo oyunlarının satış sayılarının 5-10 hatta kült haline gelmişse 20 milyonları geçmesi normal. Oyun zevkiyse kişiyi bağlar, eski tip oyunları ve markaları sevenler için Nintendo hâlâ değişilmez durumda. Daha modern ve büyük oyunları sevenler de zaten gidip Switch almıyor, bu adamların kitlesi çok ayrı.

Dediğin gibi, hemen şipşak oyun tarzı bir cihaz. Ülkemizde fiyatlarını uygun tutsaydı kesinlikle birçok evde bu konsol olurdu, ben bile pek sevmediğim halde bir tane olsun diye alırdım.

Konsol ayrı pahalı, oyunları hepten pahalı.

Eski markaların oyunlarını sevenler için alternatifi yok, haklarını da yememek lazım güzel çeşitlendirmeler de yapıyor aynı marka için. Zelda'ların geldiği durum ortada, Mario desen 10 farklı türde oyunu vardır, başka iyi oyunlar da eklenince talep oluyor. Benim de ilk oyun oynadığım firma Nintendo oldu çocukluğumda, ondan dolayı ben de Nintendo IP'lerini seviyorum ve Switch'im var ama dediğim gibi eskiden gelen bir bağı olmayan ve yeni oyunları sevenler için Nintendo pek anlaşılabilecek bir firma değil.

Eski markaların oyunlarını sevenler için alternatifi yok, haklarını da yememek lazım güzel çeşitlendirmeler de yapıyor aynı marka için. Zelda'ların geldiği durum ortada, Mario desen 10 farklı türde oyunu vardır, başka iyi oyunlar da eklenince talep oluyor. Benim de ilk oyun oynadığım firma Nintendo oldu çocukluğumda, ondan dolayı ben de Nintendo IP'lerini seviyorum ve Switch'im var ama dediğim gibi eskiden gelen bir bağı olmayan ve yeni oyunları sevenler için Nintendo pek anlaşılabilecek bir firma değil.

Ben mesela crash bandicoot ile büyüyen nesildenim, hani bir video var "ben bununla geldim, bununla giderim arkadaş" diyen bir dayı vardı. Bizim özetimiz o gibi :)

Dediğin gibi, hemen şipşak oyun tarzı bir cihaz. Ülkemizde fiyatlarını uygun tutsaydı kesinlikle birçok evde bu konsol olurdu, ben bile pek sevmediğim halde bir tane olsun diye alırdım.

Türkiye'de akıl kârı iş değil Nintendo Switch almak. Zaten ülkede doğru düzgün el konsolu kültürü yok bu fiyata adam gider PS 4 alır.