Ryzen 3 3100 & ASUS TUF GTX 1650 Super sistemde fan 2 kere çalıştıktan sonra bilgisayar açılıyor

sorroxx58

Gelişen
Merhaba,

Bilgisayarıma uzun süredir bakım yapmadığım için ekran kartı ve işlemci termal macunlarımı kendim değiştirdim. Kasa içerisinde anakart dışında her şeyi çıkardım ve iyice temizledim. Yeni bir M.2 SSD ve yeni 2 adet RAM taktım. Daha sonra bilgisayarı başlattığımda fanlarım ilk olarak hızlı çalışıyor, sonra yavaşlıyor, ardından tekrar hızlı çalışıyor; sonra yavaşlıyor ve bilgisayarım açılıyor. Eskiden ilk kez açıldığında hızlı çalışıyor, yavaşlıyor ve bilgisayarım açılıyordu. Sebebi ne olabilir?

Anakart: BIOSTAR B450M-H
Ekran kartı: ASUS TUF GTX 1650 Super.
RAM: G.Skill Ripjaws 2x8 GB 3200MHz.
İşlemci: Ryzen 3 3100.
SSD: Kioxia Exceria G2 500GB NVMe SSD.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
EXPO'yu acmamissindir. Her acilista RAM'leri tekrar tanimliyordur.

Oncelikle guncel degilse BIOS'unu güncellemelisin. @Recep Baltaş in rehber videosundan yapilacak ayarlari kontrol edebilirsin.

Merhaba, videoyu izledim fakat benim anakartım am4. EXPO seçeneği yerine Auto, manuel ve XMP1 (3200 MHz) seçenekleri mevcut. Yaptığım denemelerde ise XMP1 seçtiğim zaman fan 2 kez çalışıyor ve 3200MHz olarak çalışıyor. Fakat Auto seçer isem fan normal çalışıyor ama 2133MHz olrak çalışıyor. BIOS Update gerçekleştirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…