Başarılı Kurulum Ryzen 3600 | MSI B350I Pro AC | RX Vega 56 - Ventura 13.4

Eski ITX sistemin kartını ve kasasını değiştirip yola koyuldum. Tam sistem detayları aşağıdaki gibidir.

CPU: AMD Ryzen 5 3600
Anakart: MSI B350I Pro AC
RAM: Gskill 8x2 3200 MHz FlareX
Kurulum Diski: WD Blue SN570 500GB
GPU: MSI RX Vega 56 8GB
Ethernet: Realtek 8111H
Ses: Realtek ALC 887
Wi-Fi ve Bluetooth: Intel AC3168

BIOS Ayarları
Secure Boot -≥ Disabled
Above 4G Decoding -≥ Enable
Boot: CSM -≥ UEFI
İmaj olarak burada yer alan Ventura 13.4 imajını kullandım.

Çalışan Bileşenler: GPU, Ses, Wi-Fi ve USB Portları sorunsuz çalışıyor, özel bir ayar yapılmadı. Monitorum için de sorunsuz bir şekilde 144 Hz kullanabiliyorum.

Çalışmayan Bileşenler: Çalışmayan bir bileşen bulunmuyor.

Yardımları için @tarko'ya teşekkürlerimi sunuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayırlı olsun güle güle kullanın. Seri numaralarını değiştirip EFI paylaşmanız güzel olabilir.

@yusufklncc Hayır. Technopat'ta o hatayı yıllarca yaptım. Hiçbir evrensel Hackintosh platformunda EFI paylaşılmıyor. O kadar İngilizce, Almanca hatta Türkçe rehberler varken hazıra konup EFI kullanılmasına dur denilmesi lazım. Ne profesyonel, ne tecrübe katıyor. Kurulum sonrasında da en basit terim veya işlemler için konu açılıyor. Gerek yok. İnsanlar elini taşın altına koyup neyin ne olduğunu beyinlerine kazımalı artık. En basitinden Reddit'te bunu sorsan şu an moderatörün teki banlamıştı seni. Bunu sen de biliyorsun Yusuf.

Hiçbir evrensel Hackintosh platformunda EFI paylaşılmıyor.
Katılmıyorum. Olarila, InsanelyMac, Hackintosh Forum DE, Tonymacx86 gibi forumlarda böyle bir EFI paylaşmama kuralı yok. Kullanıcılar başarılı setuplarının EFI bağlantısını ya da EFI bağlantısını içeren github repolarını paylaşabiliyor. Reddit için evet EFI paylaşırsan banlanıyorsun ancak genelde kullanıcılar github bağlantılarını bırakıyor. Ben de önceden böyle düşünüyordum. Rehberler ile adım adım insanlara anlatmak için bir ara toplu EFI konfigurasyonumu da devam ettirmeme kararı aldım. Ancak herkesin bu kadar adım adım aynı yolları deneme yanılma yapmasına gerek yok. Ben yaptım çünkü yıllardır başkalarına da bu konularda yardım ediyorum. Ancak isteği sadece kendi bilgisayarına kurulum yapmak ve daha sonradan forumlarda başka kullanıcılara öğreticilik yapmak istemeyen bir çok kullanıcı var. Ben hazıra EFI kullanılmasına karşı değilim. İsteyen hazır EFI üzerinden düzenleme yapar isteyen sıfırdan oluşturur. Kurulum sonrası olası karşılaşılabilecek hatalar içinse çözüm konuları açılabilir. Bu sayede bu tarz durumlarda direkt çözüm konusunun bağlantısı paylaşılır.

En basitinden OpenCore direkt ana kaynağı İngilizce olmasına rağmen benim github repolarımdan bir sürü insan bana ulaşıyor bunu nasıl yaparız şunu nasıl yaparız diye. Herkes bu işte profesyonellik istemiyor. Yine de düzeni bunun dışında sağlamak için alternatif çözümler bulunabilir. Konular daha toplu ve kullanıcıların bulabileceği şekilde düzenlenir. Birden fazla aynı hata konusu tespit edilirse uzatılmadan diğer konuya yönlendirilebilir gibi gibi.

Bunun kolaycılığa geldiğinin farkındayım ve bir zamanlar bu durumdan çok rahatsızdım. Ancak bunu bir problem olarak görmüyorum artık. İki farklı bakış açısına sahibiz.

@yusufklncc KealOS = Olarila evrenselde. Bahsi geçen forumlardaki EFI'nin paylaşım doğrultusu ve bu doğrultuda kullanıcıların izlediği yol ile Türkiye'deki durum aynı değil.

Eğer durum böyle ise EFI paylaşmamadan ziyade daha farklı bir yol izlenebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…