SERCÜ

Çalışkan
5 sene önce aldığım sistemimi güncellemek istiyorum kafamdakileri söyleyim PSU'yu hala kullanabilir miyim? Sistemi parça parça mı satayım yoksa bir bütün olarak mı satayım düşünceleriniz nelerdir? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Ek olarak sadce SSD'yi değiştirdim XPG 1TB Spectrix S40G NVMe M.2 SSD 3.0 (Okuma 3500MB / Yazma 3000MB) bunu kullanıyorum şu an.
Sistemim bu şekilde:

1749991737383.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence SSD hariç komple sat. Gelen parayı bütçene ekle ve konu aç. Ucuz yollu yükseltme istiyorsanız bize hangi oyunarı oyadığınızı ve beklentinizi belirtirseniz daha isabetli olur.

Kasa ve PSU kalsın. DDR4 sistemde kalmak istiyorsan anakart ve RAM da kalsın. İşlemciyi ve ekran kartını yükseltir devam edersin. DDR5 istiyorsan mecbur kasa ve depolama hariç satacaksın hepsini.

Yükseltme yapmak için yükseltme yapılmasını mantıklı bulmuyorum. İlk olarak amacınızı belirleyin. Örneğin ben sadece CS:GO, Valorant oynuyorum diyorsanız sadece işlemcinizi R5 5600 yapıp bir de opsiyonel olarak monitörünüzü yükseltmeniz yeterli olur. Ben 2K'ya geçeceğim diyorsanız ise yeni bir sistem almanızı öneririm.

Önceliğim her türlü oyunları oynuyorum örneğin LoL, CS:GO, FIFA Ultimate team, RDR2 GoW Bannerlord. Genelde satmamı söylediniz peki bu sistem ne kadara satılabilir?

Bütçem 25 bin TL sadece kasa. Monitörü sonradan değiştirebilirim.

Son düzenleme:
Önceliğim her türlü oyunları oynuyorum örneğin LoL, CS:GO, FIFA Ultimate team, RDR2 GoW Bannerlord. Genelde satmamı söylediniz peki bu sistem ne kadara satılabilir?

Bütçem 25 bin TL sadece kasa. Monitörü sonradan değiştirebilirim.

Her türlü oyunu oynuyorsanız ve CS 2, Fortnite, PUBG, Rainbow Six Siege gibi oyunlarla yanıp tutuşmuyorsanız R5 5600 size çok rahat yeter. Valorant'ı saymıyorum, 5600 zaten gayet yeterli gelir bu oyuna. Birde yayın açma gibi bir planınız varsa o zaman 5700X öneririm.

Anakartınızda MOSFET soğutmasıda var, OC bile yaprasınz. Stok soğutma kullanıyorsanız Phantom Spirit'e geçersiniz zaten her türlü işlemciye takılabilir, yani ileriye de dönük.

Kasanızı beğendim, görüntüsü baya hoş, mesh değil ama kenarlarda epey hava alacak boşluk var, gayet yeterli.

PSU 5 yıllık olsa da ortalama seviyede kötü değil. RX 9060 XT 16 GB'ı rahat kaldırır. Eğer RX 7800 XT gibi bir kart seçerseniz PSU'yu da yükseltmeniz gerekebilir ve R5 5600 bazı senaryolarda yeterli olmayabilir fakat karışık oynadığınız için genel olarakta sıkıntı çıkarmaz.

RX 9060 XT ve R5 5600'ü bu PSU kaldırabilir. Bu iki parçanın en ucuzları bu kadar.

Bu ikisi 21.079 TL tutuyor. Geri kalan bütçeyi de monitöre ayırabilirsiniz. Kalan bütçeye ekleyip 2k monitör tavsiye ederim.

Soğutmayı da ekleyince +1599 TL ile 22.678 oluyor.

Değişen parçaları da satıp bütçeye eklerseniz gayet güzel bir yükseltme olur. Bir 5 sene daha gider bence.

Monitor hariç tüm parçaları hesaplarsak 8500 ila 9500 TL arası satman mümkün. 25.000'e eklersek ve 8500'den varsayarsak 33.500 TL toplam bütçe oluyor.

Bu bütçeye 7500F ve RTX 4060 sistem bulunabiliyor (bu arada 4060 ile 9060 XT arasında ciddi performans farkı var) ama parçaları hiç hoşuma gitmiyor açıkçası ve neredeyse hepsinde 1x16 yada 2x8 DDR5 ne idüğü belirsiz RAM'ler kullanıyorlar. Anakart zaten hak getire çırılçıplak A620 çipsetler filan üstüne işlemci stok soğutmayla geliyor. PSU konusuna hiç girmeyeceğim zaten. 40-45'e çıkarsanız iyi bir şeyler bulmak mümkün ama tam istediğiniz build olmayabilir. Cidden çok kafa ağrıtıcı bu tür süreçler.

Son düzenleme: