Wexiar

Uzman
Ryzen 5 2600 1600 Super sistemim var. CS2 gibi işlemci bazlı oyunlarda GPU ve CPU yüzde 50 kullanımı asla geçmiyor. Bu da bazen 70 FPS'lere düşmeme sebep oluyor. İşlemci CS2 için bu kadar yetersiz mi yoksa başka bir sorun mu var? RAM'ler çift kanal 2866 MHz (3000'de sistem açılmıyor). Anakart Gigabyte B450M S2H

Son düzenleyen: Moderatör:
En yakın bu video var. Kullanımlar benzer gibi duruyor. FPS düşmesi ise bahsettiğin sebeplerden değil. Genel olarak CS2 ani FPS düşme sorunu var. Atıyorum ben 280-340 arası dengesiz alıyorum. Ama bu FPS çoğu zaman 180 civarına kadar düşüyor. CS:GO temeli CS:Source dayanıyordu, o oyunda işlemcinin tek çekirdek gücü iyiyse FPS aynı Valorant'daki gibi hatta daha istikrarlı bir şekilde aldığın en üst limitlerde geziyordu.

Bence bir sorun yok. Ama istiyorsan aşağıdaki bağlantıda önerdiğim şekilde genel bir kontrol yapabilirsin.

Nebi beyin testlerinde de CS2 dengesizliğini gözlemleyebilirsin.

Ayrıca işlemciyi 5600 da yapabilirsin. FPS artıyor ama izlersen düşüşler yine var. Yani bu oyunu çok oynuyorsan yükseltilebilir. Yok arada eğlencesine oynuyorsan gerek yok.

En yakın bu video var. Kullanımlar benzer gibi duruyor. FPS düşmesi ise bahsettiğin sebeplerden değil. Genel olarak CS2 ani FPS düşme sorunu var. Atıyorum ben 280-340 arası dengesiz alıyorum. Ama bu FPS çoğu zaman 180 civarına kadar düşüyor. CS:GO temeli CS:Source dayanıyordu, o oyunda işlemcinin tek çekirdek gücü iyiyse FPS aynı Valorant'daki gibi hatta daha istikrarlı bir şekilde aldığın en üst limitlerde geziyordu.

Bence bir sorun yok. Ama istiyorsan aşağıdaki bağlantıda önerdiğim şekilde genel bir kontrol yapabilirsin.

Nebi beyin testlerinde de CS2 dengesizliğini gözlemleyebilirsin.

Ayrıca işlemciyi 5600 da yapabilirsin. FPS artıyor ama izlersen düşüşler yine var. Yani bu oyunu çok oynuyorsan yükseltilebilir. Yok arada eğlencesine oynuyorsan gerek yok.

Teşekkürler hocam. 1060 ekran kartı ve Ryzen 5 5600 işlemcili arkadaşımda böyle bir sorun olmuyor tamamen akıcı oynayabiliyor. Hem optimizasyon sıkıntılı hem de işlemci biraz güçsüz kalıyor sanırım.

Videolardan gördüğüm kadarıyla fark var. En azından CS2 gibi işlemci odaklı oyunlarda, L3 önbelleğinin yüksek olması FPS farkını çok artırıyor. Senin işlemcinin L3 önbelleği 12 MB, 5600 ise 32 MB. Bunlar bile büyük fark oluşturuyor. Zaten L3 önbelleği 96 MB civarına çıkanlarda AMD X3D işlemcileri oluyor.

Videoda 32 MB vs 96 MB işlemciyi görebilirsin. Elbette bunlar tek önemli şeyler değil. Ama Valorant ve CS2 gibi oyunlarda çok FPS artırdıklarını söyleyebilirim.

Frekans ve votaj veriyorsunuz o kadar, en kötü sistem reset atar başka bir şey olmaz.

Çok düşük voltaj verirseniz görüntü vermeyebilir, onda da BIOS sıfırlarsınız.

Son düzenleme:
CS 2 tam optimize ve işlemciyi ve ekran kartını iyi kullanan bir oyun değil , hele sisteminiz orta halli bir sistemden giriş seviyesi bir sisteme gerilediği dönemde... RX 5500xt 8 gb ve ryzen 3 3100 ile cs2 oynamaya çalışıyordum bu da haliyle en düşük ayarlarda 1080p de yer yer 60 fps diğerlerine kadar düşüyordu artık canıma tak etti. Ryzen 5 5600 ve rx 7600 lü sisteme geçtim FPS 140-280 arası değişiyor. Ölüm maçı , silah yarışı , basit eğlenceden bahsediyorum. Rekabetçi oynamıyorum bu yüzden FPS değerleri düşük görünebilir. Açıkçası ekran kartı tam olarak kendini kullanmıyor yani hangi ekran kartına geçerseniz onun tam verimi ile kullanılmayacağı anlamına gelir. İşlemciyi yükseltirseniz ve ekran kartını arttırırsanız doğal olarak fps artacaktır fakat şu anda sizin sisteminizde bir sıkıntı yok. Sorun oyunla alakalı...