EmirhanRadicus

Üstün
Makaleler
1
Merhabalar,

Maksimum 100 mm yüksekliğe sahip bir işlemci soğutucusu arıyorum. Şu an AMD Wraith Stealth kullanıyorum ve Ryzen 5 2600X işlemcim Prime95 testinde 100°C'ye kadar ısınıyor. Termal macunu değiştirmeme rağmen bir fark olmadı. Bütçem 1.000 TL’ye kadar. 110 mm’den daha kısa kule tipi hava soğutucular sanırım üretilmiyor. Tek fanlı sıvı soğutucuları düşündüm ancak yeterli performans vermez diye vazgeçtim.

İkinci el bir Wraith Prism ya da bu soğutucuyu almayı planlıyorum. Sizin farklı bir öneriniz var mı?

Evet hocam, ben de bunu gördüm, o yüzden "110 mm'den küçük üretilmiyor herhalde" dedim. Benim kasamda maksimum 100 mm'lik soğutucuya yer var, hatta tam 100 mm bile biraz sıkıntılı; en fazla 96-97 mm'lik bir soğutucu sığıyor.
İşlemci değiştirme konusunda ne düşünüyorsunuz? Stok fan, Ryzen 5600 veya 5500 için yeterli olur mu?

O zaman yatay soğutucu şart.

Stok fan 5500'ü idare edebilir belki ama 5600'ü edemez.

Tek fan sıvı soğutucu alabiliyorsan Liqmaxflo 120 SR al. Bahsettiğin boyut hava soğutmalardan verim alman çok zor.
Sıvı soğutucu olarak benim de aklıma ilk bu geldi, ancak bütçemi biraz aşıyor. Eğer 400 500 TL kadar fazladan bütçe bulabilirsem, belki alırım. Ama şu an işlemciyi yükseltmek bana daha mantıklı geliyor. Siz olsanız, stok soğutucuyu kullanmaya devam etmek şartıyla 5500 ya da 5600'e mi geçerdiniz, yoksa bu sıvı soğutucuyu mu alırdınız hocam?