Ryzen 5 3600 sistemde sebepsiz kasma

berad21

Uzman
Bilgisayarı ilk alıdıgımdaki FPS ve sıcaklıklar hemen hemen aynı, değerler aynı ama sebepsiz kasma var. 1 yıldır oyunlar oynanmayacak kadar kasıyor. Sorun artık donanımsal mı diye şüphe ediyorum ama eğer donanımsal olsa 1 yılda belli etmez miydi? Yazılımsal olarak sayısız format ve bir sürü şey yaptım ama düzelmedi.

Tüm sistem özelliklerini özellikle oyunlarda mı yoksa masaüstünde de mi kasma yaşıyorsun. Kasan sıcak çalışıyor oalbilir.

Artı -2 Eksi
BIOS'unu sürekli güncel tutman lazım, keza driverlarını da. Format attım demişsin ama ne olur ne olmaz bi Malwarebytes ile tam tarama yapmanı öneririm.

Tüm sistem özelliklerini özellikle oyunlarda mı yoksa masaüstünde de mi kasma yaşıyorsun. Kasan sıcak çalışıyor oalbilir.
özellikle oyunlarda masaüstünde hiç bir problem yok

Sistem özelliklerini yazar mısın?
RX 580 RYZEN 5 3600 B450 M K GİGABYTE 600WATT GAMEPOWER PSU KİNGSTON 16 GB RAM NVME M2 SSD 512 GB TOSHİBA HDD 1 TB

BIOS'unu sürekli güncel tutman lazım, keza driverlarını da. Format attım demişsin ama ne olur ne olmaz bir Malwarebytes ile tam tarama yapmanı öneririm.

Hepsi güncel.

TPM için BIOS güncellemesi yapıp sonra tekrar güncelleme yapmadıysanız TPM kaynaklı bir bug vardı ilk AMD sistemlerde.

BIOS son sürüm yani beta sürüm vardı onu yapınca Secure Boot açılmıyor diye ondan önceki son sürüme döndüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…