Ryzen 5 3600X ve RX 6600XT Valorant'ta düşük FPS veriyor

@harncann

Oyun açıkken.
  • Görev yöneticisi > Performans > RAM
  • Görev yöneticisi > Performans > CPU
Buraların görselini yüklermisin?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-08-23 133651.webp
    144,8 KB · Görüntüleme: 57
  • Ekran görüntüsü 2025-08-23 133718.webp
    153,6 KB · Görüntüleme: 63
Son düzenleme:
@harncann

Şu an sadece 1 oyun açık ve tarayıcıda 1 2 sekme falan var sanırım, RAM olarak yetersiz kalıyorsun.

Tamamlanan bölümü 15, 2 GB olarak RAM kullanımı mevcut ve 24, 9GB olan kısım ise 9GB pagefile olarak oluşturulan dosya boyutu yani sen fark etmeden 16 GB RAM miktarını geçiyorsun bu yüzden DROP / SHUTTER yaşıyorsun.

Kesin çözüm öneriyorum sana 2x16 GB RAM kiti kullanırsan hiçbir şekilde anlık FPS düşmesi yaşamazsın, anakart model öner sana RAM önerisi yapayım.

Çok bir bilgim yok ama 16 gb ram ortalama sistemlerde yeterli diye biliyorum. benim bilgisayarım nasıl o kadar ram kullanabiliyor. Ortalama ramlar 16 değil daha mı arttı ? Anakartım gigabyte b450 s2h , yakın zamanda sıvı soğutma ve işlemci değişikliği yapmayı düşünüyordum tavsiye eder misin. 5600x alıcaktım

@harncann

İlk önce RAM al, sonra boşa çıkan RAM'leri sat, R5 5600X işlemci al, 3600X boşa çıkacak bunu da satıp sana önerdiğim kule tipi soğutucu alırsın olay kapanmış olur tertemiz, MX6 yeterli diğer macunu almana gerek yok.

Eğer durumun varsa bütün parçaları al, boşa çıkan parçaları da satarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…