BIOS en sürüme güncelledim F69g sanırım olmazsa öyle yapayım ama çok saçma yanı geldi bana.
Kanki VBS bellek bütünlüğü kapalıydı değil mi testlerde bir de Game mode ve HAGS açıktı.
BIOS en sürüme güncelledim F69g sanırım olmazsa öyle yapayım ama çok saçma yanı geldi bana.
Aklıma başka çözüm gelmiyor, RIOT oyunlarını oynamıyorum artık.Kanki VBS bellek bütünlüğü kapalıydı değil mi testlerde bir de Game mode ve HAGS açıktı.
Aklıma başka çözüm gelmiyor, Riot oyunlarını oynamıyorum artık.
game mode açık ama hags bende gözükmüyor nasıl açıcamKanki VBS bellek bütünlüğü kapalıydı değil mi testlerde bir de Game mode ve HAGS açıktı.
@harncann
Oyun açıkken.
Buraların görselini yüklermisin?
- Görev yöneticisi > Performans > RAM
- Görev yöneticisi > Performans > CPU
Çok bir bilgim yok ama 16 gb ram ortalama sistemlerde yeterli diye biliyorum. benim bilgisayarım nasıl o kadar ram kullanabiliyor. Ortalama ramlar 16 değil daha mı arttı ? Anakartım gigabyte b450 s2h , yakın zamanda sıvı soğutma ve işlemci değişikliği yapmayı düşünüyordum tavsiye eder misin. 5600x alıcaktım@harncann
Şu an sadece 1 oyun açık ve tarayıcıda 1 2 sekme falan var sanırım, RAM olarak yetersiz kalıyorsun.
Eki Görüntüle 176773
Tamamlanan bölümü 15, 2 GB olarak RAM kullanımı mevcut ve 24, 9GB olan kısım ise 9GB pagefile olarak oluşturulan dosya boyutu yani sen fark etmeden 16 GB RAM miktarını geçiyorsun bu yüzden DROP / SHUTTER yaşıyorsun.
Kesin çözüm öneriyorum sana 2x16 GB RAM kiti kullanırsan hiçbir şekilde anlık FPS düşmesi yaşamazsın, anakart model öner sana RAM önerisi yapayım.
@harncann
İlk önceliğin RAM'i 2x16GB yapman lazım, sıvı soğutma alma, sağlam termal macun ve kuletipi soğutucu al yeterli.
Bu önerdiklerimi alabilirsin ilk önce RAM al ama.