Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

N2mYoqh

Uzman
Yer
Afyonkarahisar
Arkadaşlar merhaba.

Bilgisayar biraz geç açılıyor. BIOS güncel en son sürüm yüklü, Crucial 1TB M.2 SSD takılı olmasına rağmen neredeyse 45 saniyede açılıyor. İnternet üzerinden araştırdım benim anakartta yer alan Memory context kısmını bulamadım. AMD CBS yoluna kadar gittim, sonrası yok, kayboldum.

Ryzen 5 5500 işlemci
Corsair CL 16 gecikme değerine sahip 32 GB RAM kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS sıfırlayıp dene bakalım. Bir de en çok nerede bekleme var? BIOS'ta mı yoksa Windows yüklemeye başlandıktan sonra mı?
İnternet üzerinden araştırdım benim anakartta yer alan Memory context kısmını bulamadım.
Sizin anakart DDR4 olduğu için böyle bir ayar olması teknik olarak mümkün değil. Sizdeki yavaş açılma ile DDR5 bellekler arasında bir bağ yok.

CSM kapatarak başlayın. Varsa Fast Boot ayarı da açık olsun.

Arkadaşlar merhaba.

Bilgisayar biraz geç açılıyor. BIOS güncel en son sürüm yüklü, Crucial 1TB M.2 SSD takılı olmasına rağmen neredeyse 45 saniyede açılıyor. İnternet üzerinden araştırdım benim anakartta yer alan Memory context kısmını bulamadım. AMD cbs yoluna kadar gittim, sonrası yok, kayboldum.

Ryzen 5 5500 işlemci.
Corsair CL 16 gecikme değerine sahip 32 GB RAM kullanıyorum.

Bu kadar teknik düşünmek yerine bazen çok basit bir hamle yapmak sorunu çözebilir. Çalıştır kısmına girip MSConfig ekranından başlangıç kısma basınca hangi programlar etkin yazıyorsa tmamı devre dışı bırakıp tekrar yeniden başlat yaparsan muhakkak sistem daha hızlı açılacaktır.

Bu kadar teknik düşünmek yerine bazen çok basit bir hamle yapmak sorunu çözebilir. Çalıştır kısmına girip MSConfig ekranından başlangıç kısma basınca hangi programlar etkin yazıyorsa tmamı devre dışı bırakıp tekrar yeniden başlat yaparsan muhakkak sistem daha hızlı açılacaktır.

Denedim sonuç yine aynı değişen pek bir şey olmadı.

Sizin anakart DDR4 olduğu için böyle bir ayar olması teknik olarak mümkün değil. Sizdeki yavaş açılma ile DDR5 bellekler arasında bir bağ yok.

CSM kapatarak başlayın. Varsa Fast Boot ayarı da açık olsun.

CSM kapalı, Fast boot açık sorun aynı.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS sıfırlayıp dene bakalım. Bir de en çok nerede bekleme var? BIOS'ta mı yoksa Windows yüklemeye başlandıktan sonra mı?

Windows kısmında sorun yok format atmadan önce BIOS sıfırladım tekrar yapsam sorun çıkar mı bilmiyorum deneyeceğim.
Bilgisayar açtığımda logo kısmında gecikme var.

Daha önce açtığım bir konu vardı format ekranında Ekte görülen bölümleri silemiyorum bununla alakalı olabilir mi

Dosya Ekleri

• 20241004_175508.webp
    20241004_175508.webp
    686,3 KB · Görüntüleme: 82