Ryzen 5 5600 için ekran kartı önerisi

Bütçe
~10250TL
Kısmen doğru ama NVIDIA'nın VRAM optimizasyonu diğer kartlara göre çok daha başarılı, birkaç özürlü oyunlara bakıp aldanıyorsunuz. Tlof ultrada bitirdim, bir tane drop yaşamadım mesela. Ayarları düşürdüm yine yaşamadım ama işlemci kullanımları 90'larda gezdim, normalde 5600, 4060 Ti'ya asla darboğaz yapmaz ama bu oyunda yapıyordu ama ona rağmen drop yapmıyordu çünkü oyun optimize özürlü, Far Cry 6 bitirdim GoW Ragnarok bitirdim hiçbirinde CPU kullanımı 60-70'leri geçmedi. Dediğim gibi VRAM konusunda çok panik yapıyorsunuz. 8 GB VRAM hala 1080p için çoğu oyunda yeterli. DLSS 3 ve fg çok önemli bir teknoloji ve bundan sonra da fazlaca mecburen kullanacaksınız, kullanacağız bunu unutmayın.

Optimizasyon konusunda haklısınız fakat dediğiniz gibi her oyun iyi optimize edilmiş olmuyor ve DLSS ve fg gibi teknolojilerle bu özürleri kapatmak NVIDIA'nın tekelleşmesine kolaylık sağlar. Şu an 1650 kullanıyorum. Eğer yeni bir karta geçecek olursam mümkün olduğunca NVIDIA dışında bir kart tercih ederim.

Kartı alacak kişi benim bilgilendirme için teşekkür ederim VRAM konusunda 8 GB olmasını istemiyorum kendime göre haklı sebeplerim var en az 3-4 yıl sorun çıkmasını istemiyorum şu an için 8 GB VRAM yeterli ancak 2025-2026 yılında çıkacak oyunlarda sorun yaratma olasılığı yüksek ve ileri zamanlarda kartın gücü Ultra ayara yeterken VRAM yüzünden yüksek ayarlarda oynamak istemem yine de bilgilendirme için teşekkür ederim.

Arc B580'e bakıyoruz ama onun da DirectX sıkıntısı var
YouTube üzerinde Hardware Unboxed, Gamer's Nexus gibi kanallara bakarsanız sürekli güncellemeler geliyor ve oyun destekleri de artıyor. Sıkıntı DirectX değil de eski işlemcilerde az fps veriyordu. 5600 da eski bir işlemci ama bunu çözdüler. Ben olsaydım eğer çok net B580 alırdım, şuanda rasterizationda fiyat performans oranı en yüksek kart. Geceleri uyumadan önce keyfi teknoloji kanallarını izleyen birisi olarak söylüyorum bunu. 4060'ı geçiyor çoğu zaman ve daha ucuza. Ayrıca XesS FSR'dan daha iyi çalışıyor ve FG de geliyor ya da geldi emin değilim.

Siz oyun testlerini sadece YouTube videolarından bakıyorsunuz, ben ise 33 yaşına gelmişim NVIDIA, Intel, AMD birçok CPU ve GPU kullanıp onlarca oyunda test ettim ve ediyorum. Tecrübeyle sabit önerimi yaptım gerisi sana kalmış güzel kardeşim.

Balon bir kart mart değil, çok fazla youtube incelemesi izleyip galeyana geliyorsunuz, Şu an 12 bin liraya 4060 bulunuyor, neye göre pahalı anlamadım bilemiyorum kafa yapını tam anlayamadım, sana kolay gelsin.

Okuma yazman varsa fiyatlandırma açısından balon bir kart olduğu yazıyor. O fiyata 8 GB, çıkışından 3 sene onceki orta seviye Nvidia'dan bile kötü bir karttan bahsediyoruz. Bütün hazır sistemlere dağıttılar, millete sattılar. B580 rekabete girdiğinden beri 4060 alınabilecek bir kart değil, milleti parasıyla rezil etmeye cabalamayin. Kafa yapım rasyonellik üzerine, umarim anlarsın bay "YouTube'dan izleyip gelmeyin" :D

Sen rekabet içindeki urunler için önceden video izleme direkt ikisini de al, hangisi iyi olursa diğerini iade edersin kardeşim. Elimden bugüne kadar tonla fotograf makinesi gecti ve lenssiz gövde fiyatlari 60K ve üzerinde olanlar da vardı. Hepsini de video ve testlerini izleyerek aldim. Donanım alırken de aynı şekilde öyle aldim. Ha bir urun vardır, kronik bir sorunu vardır anlarım fakat B580 daha güçlü ve daha F/P bir kart. Sorunları cok küçük küçük olabilir ama 4060'dan daha güncel bir kart oldugu için sorunlari git gide çözülüyor.

İkinci el temiz 6800XT alabilir. WatMan
eskide kaldı artık şahsen ben hiç yemedim bir önceki kartım RX 460'dı onda da 2 kere falan yedim kalıcı bir sorun değildi. Sıfır olarak B580 alınabilir kart yeni ve hala yazılımsal iyileştirme alacaktır.
Wattman sorunu RX 500 ve 400 serisinden sonra çözüldü. Artık öyle bir problem kalmadı. 1080P'de R5 5600 ve RX 6800 XT darboğaz yapabilir. En az 2K monitör ile kullanmasını tavsiye ederim.

Wattman sorunu RX 500 ve 400 serisinden sonra çözüldü. Artık öyle bir problem kalmadı. 1080P'de R5 5600 ve RX 6800 XT darboğaz yapabilir. En az 2K monitör ile kullanmasını tavsiye ederim.
%1 değerleri düşürmediği için drop yapmıyor şahsen şuanki sistemimi dediğiniz ikiliyle beraber kullanıyorum 1080P'de. Kart tam yükte çalışmıyor ama zaten absürt iyi FPS değerleri verdiği için problem olmuyor.

%1 değerleri düşürmediği için drop yapmıyor şahsen şuanki sistemimi dediğiniz ikiliyle beraber kullanıyorum 1080P'de. Kart tam yükte çalışmıyor ama zaten absürt iyi FPS değerleri verdiği için problem olmuyor.
Katılıyorum hocam zaten benim sistemimde R5 5600 ve RX 6800 XT. Ben de 1080P'de kullanıyorum rahatsız edici düzeyde bir darboğaz yok.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt