angarya_messi
Uzman
Kısmen doğru ama NVIDIA'nın VRAM optimizasyonu diğer kartlara göre çok daha başarılı, birkaç özürlü oyunlara bakıp aldanıyorsunuz. Tlof ultrada bitirdim, bir tane drop yaşamadım mesela. Ayarları düşürdüm yine yaşamadım ama işlemci kullanımları 90'larda gezdim, normalde 5600, 4060 Ti'ya asla darboğaz yapmaz ama bu oyunda yapıyordu ama ona rağmen drop yapmıyordu çünkü oyun optimize özürlü, Far Cry 6 bitirdim GoW Ragnarok bitirdim hiçbirinde CPU kullanımı 60-70'leri geçmedi. Dediğim gibi VRAM konusunda çok panik yapıyorsunuz. 8 GB VRAM hala 1080p için çoğu oyunda yeterli. DLSS 3 ve fg çok önemli bir teknoloji ve bundan sonra da fazlaca mecburen kullanacaksınız, kullanacağız bunu unutmayın.
Optimizasyon konusunda haklısınız fakat dediğiniz gibi her oyun iyi optimize edilmiş olmuyor ve DLSS ve fg gibi teknolojilerle bu özürleri kapatmak NVIDIA'nın tekelleşmesine kolaylık sağlar. Şu an 1650 kullanıyorum. Eğer yeni bir karta geçecek olursam mümkün olduğunca NVIDIA dışında bir kart tercih ederim.