cleanris

Uzman
Merhabalar, RTX 2060 ekran kartına ve Ryzen 5 5600 işlemciye sahibim. Soğutucu olarak XIGMATEK AURORA 240 kullanıyorum. Yeteri kadar soğuttuğunu düşünmüyorum. Bu sıcak havalarda zaten alev alacak neredeyse. Vanilla tarzı ağır olmayan modlu Minecraft'ta bile 80-85 dereceyi görüyorum. Boş arazilerde anca 60-70 oluyor. CS2'de 85 derece oluyor. Sizce hangi soğutucuyu alırsam bilgisayar rahatlar ve en azından bu kadar ısınmaz.

Bir de ek olarak bir sorum var, 80-85 derecede uzun süreli çalışması sorun yaratır mı? Günde bazen 10 saati geçiyor bu derecelerde çalışırken.

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutucuda sıkıntı var demek ki. Ben D15s Chromax ile +200PBO ile Prime95 testinde 75 derecede kullanıyorum.
1752663183559.webp

O sıvı soğutucuda o kadar ısınma normal değil arızalı büyük ihtimalle diğer konuya gelecek olursak @dalmatianpelican attığı soğutucu iş görür ben sıvı soğutucudan yana değilim.
Peki arızalı olduğunu ben nasıl anlarım veya nasıl düzeltirim?

Soğutucuda sıkıntı var demek ki. Ben D15s Chromax ile +200PBO ile Prime95 testinde 75 derecede kullanıyorum.
Eki Görüntüle 163822
Soğutucuda eğer sorun varsa nasıl çözerim kasamın garantisi artık yok. 4 Yıl oldu

Fazlasiyla işini görür. Sogutucuda da muhtemelen arıza var o kadar ısınması normal değil çünkü.
Vatanbilgisayara gideceğim yakın bir tarihte bu soğutucu soracağım onlar takabilirlerse alıp denerim. Eğer takamazlarsa değişimi zor mu ben kendim takabilirim miyim?

Fazlasiyla işini görür. Sogutucuda da muhtemelen arıza var o kadar ısınması normal değil çünkü.
Hocam bu ve attığınız arasındaki fark nedir?