Bu iki oyunun kurulu olduğu diskin durumu sağlam mı? Belki HDD kurulu ve çok hareket ettiği için hasar görmüş olabilir. CrystalDiskInfo ve diskmark ile kontrol eder misin?

Yaşadığınız durumda işlemci için "kronik sorunlu" demenin yanlış bir kelime seçimi olduğunu düşünüyorum.

Konuyu biraz okudum soğutma alınacaksa size şunu önerebilirim.

Hocam kronik sorunlu demedim ama forumda birisi öyle söyledi sıkıntı yaşadım değiştirdim dedi iade mi etsem ki işlemciyi.

@MehmetBey

Sıcaklıklarda bir sorun görünmüyor. Sürücüleriniz güncel değilse güncelleyin.

Hocam bence işlemciyi i9 alıp bu yöntemi uygulayın çözüldü atmayı unutmayın iyi sosyaller :D
i9 iyidir kafasından çekilin. İlla işlemci alacaksanız AM5'e geçiniz.

Hocam kronik sorunlu demedim ama forumda birisi öyle söyledi sıkıntı yaşadım değiştirdim dedi iade mi etsem ki işlemciyi.
Sürücüleri güncellemeyi deneyin. Çözülmezse iade...

Bu iki oyunun kurulu olduğu diskin durumu sağlam mı? Belki HDD kurulu ve çok hareket ettiği için hasar görmüş olabilir. CrystalDiskInfo ve diskmark ile kontrol eder misin?
Veya bu durumu yapın...

Eski işlemcim Ryzen 5 5600'dü stok fan ile kullandım bir süre açıkçası bir problem yaşamadım. Biraz ısınıyordu fakat kullanıma engel veya performansı aşırı etkileyen bir problem olmadı. Sonradan sıvı soğutmaya geçince bayağı düştü sıcaklıklar.

SSD'ye yükledim oyunu sağlam.

@MehmetBey

Sıcaklıklarda bir sorun görünmüyor. Sürücüleriniz güncel değilse güncelleyin.

İ9 iyidir kafasından çekilin. İlla işlemci alacaksanız AM5'e geçiniz.

Sürücüleri güncellemeyi deneyin. Çözülmezse iade...

Veya bu durumu yapın...

Evet iade edeceğim.

Ryzen 5 5600X ve ID-Cooling'in kule tipi soğutucusunu kullanıyorum bende hiçbir problem yok yükte bile en fazla 50 derecelerde geziyor. Sizde neden böyle bir problem oluştu acaba?

Hocam bilmiyorum şimdi iade etsem sorunsuz deyip gönderecekler.

Son düzenleme: