Ben yayıncı değilim hocam, geniş kitlelere hitap etmiyorum. Benim yayıncı olmak gibi bir amacım da yok. Bu işi yapanlara söylüyorum lafımı.
Öyle yapmalarının sebebi limiti belirleyen faktörün ekran kartı olmasını sağlamak. Kartın maksimum potansiyeli neyse onu göstermek istiyorlar.

Ben yayıncı değilim hocam, geniş kitlelere hitap etmiyorum. Benim yayıncı olmak gibi bir amacım da yok. Bu işi yapanlara söylüyorum lafımı.
Yok yayıncı değil de Youtube videosu gibi söylüyorum. Ben çekip çekip atıyorum indirip oynadıkça oyunları. Sizde yapıp atarsanız millet izleyip görür. Yabancılar özellikle ortalama sistem topladıkları için izliyorlar.

Mesela hocam çektiğim videolardan biri aşağıdaki video. 2 hafta oldu daha ama biri hemen başka bir oyunu test etmemi istedi yani benzer sistemli kişiler izleyip istiyor başka şeyleri test etmeni.

İşlemciler tarihindeki en iyi işlemcilerden biri 5600 olsa gerek.
Hala 5600 ile sistem toplamak istiyorum ama AM5 çıktığı için karar veremiyorum.

İşlemciler tarihindeki en iyi işlemcilerden biri 5600 olsa gerek.
Hala 5600 ile sistem toplamak istiyorum ama AM5 çıktığı için karar veremiyorum.
Elindeki paraya göre değişir ama önerim AM5 toplaman. İleride yükseltebileceğin bir şey olacak sonuçta. AM4 en iyi işlemcileri çok pahalı yükseltmek istesen ama AM5 işlemcileri baya ucuz.

Mesela 5-6 milyar fark var arasında ama test sırasındaki farka bak oyundayken

Elindeki paraya göre değişir ama önerim AM5 toplaman. İleride yükseltebileceğin bir şey olacak sonuçta. AM4 en iyi işlemcileri çok pahalı yükseltmek istesen ama AM5 işlemcileri baya ucuz.

Mesela 5-6 milyar fark var arasında ama test sırasındaki farka bak oyundayken

Orta segment bir AM5 anakart ve giriş seviye AM5 işlemci yerine; Orta segment bir AM4 anakart ve güçlü bir AM4 işlemci de mantıklı geliyor bana. Örneğin DDR5 bir anakart B650 chipsetiyle 5-6 bin civarıyken; orta segment B550 chipseti 3-4 bin arasına bulunabiliyor. 7500F fiyatına da biraz ekleyerek; 5700X3D satın alınabiliyor. Aradaki farkı anakarttan kapatma ihtimalin var. Tabii ki de DDR5 daha yeni bir platform, daha ömürlü vs. ama DDR4 de fena değil ya bence. En kötü 5700X3D'li bir sistem 4-5 sene daha götürür herhalde diye tahmin ediyorum.

Not: Şimdi bakındım bi 7-8 bin liraya 5700X3D kalmamış.. Muhtemelen stok sorunudur. Daha 4-5 ay önceye kadar Tebilon'da 7 bin civarındaydı. Şimdi 12000 lira olmuş. 5700X3D yerine 5700X ve ya 5800X olarak değiştiriyorum...

Son düzenleme: