Ama şöyle bir şey var stok soğutucuyla kullanamazsın.
''Kullanamazsın'' kelimesi fazla abartı. Gayet de kullanır. Kesin ve abartılı yargılardan kaçının. Stok soğutucuya göre daha fazla ısınır deyin mesela.

''R5 5600'ü stok soğutucu ile 'kullanan' arkadaşım var, hani kullanamıyordu?'' Derim ben de sana o zaman.

Hocam R5 5600X'e kadar yapılan upgradelerin kayda değer olduğunu düşünüyorum. Stok soğutucular konusuna gelince de AMD'nin 5xxx serisi işlemcilerinin hepsini stok soğutucuyla en ufak performans kaybı olmaksızın kullanırsınız (anormal düzeyde sıcak olmayan bir yerde yaşamadığınızı ve çok minik, hava akışı olmayan bir kasa kullanmadığınızı var sayıyorum.).

''Kullanamazsın'' kelimesi fazla abartı. Gayet de kullanır. Kesin ve abartılı yargılardan kaçının. Stok soğutucuya göre daha fazla ısınır deyin mesela.

''R5 5600'ü stok soğutucu ile 'kullanan' arkadaşım var, hani kullanamıyordu?'' Derim ben de sana o zaman.
Bu uyarı klasik yapılır çünkü stok soğutucu performansı rezalet. Anakartı da giriş seviyeyse stok soğutucuyla evlere şenlik olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
@babaci Ben sana stok soğutucu harika falan demedim. Stok soğutucu, yüksek işlemci kullanımında yeterli gelmiyor ama bu ''kullanamaz'' demek değil, kullanabilir. Yanmaz işlemci de.
Teşekkürler öğrettiğin için. Ben patlar falan sanıyordum ondan soğutma aldım enayi gibi bundan sonra full stok soğutucudayım.

Öncelikle iyi Forumlar Ryzen 5 5600'da önbellek avantajı var önbellek fazla olursa ne oluyor dersen Valorant CS2 Rainbow Six: Siege gibi rekabetçi oyunlarda FPS'ler uçuyor ama Ryzen 5 5500'da önbellek kısıldığı için daha az performans alıyor bir de 5600 4.4 GHz 5500 4.2 GHz oda aklında bulunsun.

alınır eğer elinde iyi bi soğutucu yoksa 5600 fazla ısınır işlemci ne kadar iyi olursa soğuması o kadar zorlaşır 5600 ü stok fanla soğutamazsın aşırı ısınmalar görülür