Arkadaşlar RTX 4060 aldım ama nedense o kadar ayara rağmen R5 5600G grafiği çalışıyor. Bende Gigabyte B550M Gaming X V2 anakart var. Bunun BIOS'undan IGPU'yu nasıl devre dışı bırakabilirim?
Evet takılı ama oyunlara geldiğim zaman CS 2 olsun Valorant olsun GPU kullanımı 0 CPU kullanımı 40. FPS 200'lerde falan. Bazen kendi kendine GPU kullanımı 70'e falan çıkıyor FPS 400 oluyor. Sorunu çözemedim bir türlü.
Paylaştığınız iki ekran görüntüsünde de sorunla ilgili hiçbir bilgi yok. Aygıt yöneticisi altında görüntü bağdaştırıcıları kısmındaki ekran görüntüsünü paylaşırsanız daha iyi bilgi edinebiliriz yukarıda soyledigim gibi.
Dediğim gibi yok. O fotoğrafları atma amacım CPU'ya değil de entegre grafiğe mi OC attım. Sistem bir garip çalışıyor ve daha dün akşam 70 80 kullanımda olan RTX 4060 bugün 0'da.
Dediğim gibi yok o fotoğrafları atma amacım CPU'ya değil de entegre grafiğe mi OC attım sistem bir garip çalışıyor ve daha dün akşam 70 80 kullanımda olan RTX 4060 bugün 0 da.
Eğer GPU kullanımı sıfır gözüküyorsa bu yazılımsal bir hatadır ve bu hatayı genelde siz yapmışsınızdır. MSI Afterburner yazılımında GPU0 ve GPU1 seçenekleri var siz harici ekran kartı yerine dahili ekran kartının göstergesini oyun içinde gösteriyorsanız tabii ki bunun kullanımı sıfır gözükecektir. Bunun için ayrı bir konu açın. Sizin dahil GPU'nuz çalışmıyor sadece harici GPU'nuz çalışıyor.