Yakın zamanlarda sistemimi yenilemeyi düşünüyorum. Şuanki işlemcim 3200G, yerine 5600X almayı planlıyorum. Aklımda 5060 Ti 16G var fakat emin olamadım, herhangi bir öneriye açığım.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 25000 - 30000 TL
O bütçede 5070, 9070, biraz daha çıkarsan 9070XT var. İleride 2 k monitör alırsın on numara olur.
Sadece ekran kartı ve işlemci değil; RAM, PSU ve işlemci soğutucu da alacağım. Maalesef daha üstüne çıkamam.O bütçede 5070, 9070, biraz daha çıkarsan 9070XT var. İleride 2 k monitör alırsın on numara olur.
Bütçeye 25-30 bin yazmışsınız o yüzden dedim.Sadece ekran kartı ve işlemci değil; RAM, PSU ve işlemci soğutucu da alacağım. Maalesef daha üstüne çıkamam.
En tepe noktası 30000, açıkçası o noktalara çok çıkmak istemiyorum. Başka bir önerinize açığım.
5070 iyi gider.En tepe noktası 30000, açıkçası o noktalara çok çıkmak istemiyorum. Başka bir önerinize açığım.
Pluxy01
Becerikli
Bu kadar bütçe varsa AM5 sisteme geçmek daha mantıklı olabilir. Ryzen 5 7500F, anakart ve RAM'ler ile 12 civarına geliyor sanırsam. Kalan bütçeye ben ikinci el 3080 Ti tercih etmiştim 15K'ya, senin için de mantıklı olabilir gibi. PSU'ya da 2-3K ayırsan yeter. Tabi bu kadar masrafa girmeyip ekran kartını daha güncel tutmak da bir seçenek. Ayrıca parçaları ikinci elden satsan 5K girer cebine.
Anlattığım üzere aklımda sadece işlemci, ekran kartı, RAM ve PSU'yu yenilemek var. Aslında PSU yenilemek gibi bir niyetim yok ancak kasayla gelen oldukça dandik bir model kullanıyorum. İstediklerimi yenilersem 40000 civarı bir masraf çıkıyor.Bu kadar bütçe varsa AM5 sisteme geçmek daha mantıklı olabilir. Ryzen 5 7500F, anakart ve RAM'ler ile 12 civarına geliyor sanırsam. Kalan bütçeye ben ikinci el 3080 Ti tercih etmiştim 15K'ya, senin için de mantıklı olabilir gibi. PSU'ya da 2-3K ayırsan yeter. Tabi bu kadar masrafa girmeyip ekran kartını daha güncel tutmak da bir seçenek.
Pluxy01
Becerikli
O zaman 5600x yerine 5600'al, fiyat farkına değmez. RAM olarak elindekini değiştirecek misin yoksa ekstra modül mü ekleyeceksin? PSU'nun modelini atarsan bakalım yetip yetmeyeceğine.Anlattığım üzere aklımda sadece işlemci, ekran kartı, RAM ve PSU'yu yenilemek var. Aslında PSU yenilemek gibi bir niyetim yok ancak kasayla gelen oldukça dandik bir model kullanıyorum. İstediklerimi yenilersem 40000 civarı bir masraf çıkıyor.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
Elektronik TCL 25G64 300 Hz FHD QD-MiniLED monitör 10.999 TL!
- Caner Uncu
-
Elektronik TCL monitörler %3 indirimle beraber stoklarda!
- Fırsat Ekibi