Bütçe
25000 - 30000 TL
5600 e sahibim 5070 kullanıyorum şuan hikayeli oyunlarda 2k da hiç bir problem yok fps oyunlarında da sıkıntı yok bazen drop yiyorum ama saniselik masaüstünde de bi problem yaşamadım yani 5060ti sizi tatmin eder.

Bu kadar bütçe varsa AM5 sisteme geçmek daha mantıklı olabilir. Ryzen 5 7500F, anakart ve RAM'ler ile 12 civarına geliyor sanırsam. Kalan bütçeye ben ikinci el 3080 Ti tercih etmiştim 15K'ya, senin için de mantıklı olabilir gibi. PSU'ya da 2-3K ayırsan yeter. Tabi bu kadar masrafa girmeyip ekran kartını daha güncel tutmak da bir seçenek. Ayrıca parçaları ikinci elden satsan 5K girer cebine.

Bu kadar bütçe varsa AM5 sisteme geçmek daha mantıklı olabilir. Ryzen 5 7500F, anakart ve RAM'ler ile 12 civarına geliyor sanırsam. Kalan bütçeye ben ikinci el 3080 Ti tercih etmiştim 15K'ya, senin için de mantıklı olabilir gibi. PSU'ya da 2-3K ayırsan yeter. Tabi bu kadar masrafa girmeyip ekran kartını daha güncel tutmak da bir seçenek.
Anlattığım üzere aklımda sadece işlemci, ekran kartı, RAM ve PSU'yu yenilemek var. Aslında PSU yenilemek gibi bir niyetim yok ancak kasayla gelen oldukça dandik bir model kullanıyorum. İstediklerimi yenilersem 40000 civarı bir masraf çıkıyor.

Anlattığım üzere aklımda sadece işlemci, ekran kartı, RAM ve PSU'yu yenilemek var. Aslında PSU yenilemek gibi bir niyetim yok ancak kasayla gelen oldukça dandik bir model kullanıyorum. İstediklerimi yenilersem 40000 civarı bir masraf çıkıyor.
O zaman 5600x yerine 5600'al, fiyat farkına değmez. RAM olarak elindekini değiştirecek misin yoksa ekstra modül mü ekleyeceksin? PSU'nun modelini atarsan bakalım yetip yetmeyeceğine.