Ryzen 5 5600X PBO ayarları nasıl olmalı?

OCCT ile yapabilirsiniz. Core 4 hariç diğer çekirdekleri -30'da denediniz mi? Evet resimdeki o ayar.

Tavsiye etmiyorum.

-30'da mı hata verdi? Tek tek düşürüp -25'te mi hata almadınız? Nasıl yaptınız?

Prime 95 testini yaparken Core 4 -10 diğerleri -30 şeklinde ayarlamıştım. Core 1 Core 5 ve Core 6 hata aldıktan sonra BIOS'a girdim ve Core 4'ü -7'ye düşürüp diğer tüm coreları -25'e düşürdüm ondan sonra yaklaşık 40 dakika Prime95 testinde hiç hata almadım. Şimdi arkada video izleyerek 15 dakikalık bir OCCT testi yaptım sıcaklıklar 80-82 derece arası değişiyor. MHz değeri ise 4550-4600 arası değişiyor sürekli sanırım sıcaklıktan dolayı.(Prime 95 Core 0'dan başlamıyor Core 1 2 3 4 5 6 olarak gidiyor ondan dolayı Core 5 dedim)

O zaman Core 4 hariç diğer çekirdekleri -26 ve üstü değerlere çıkaracağız. Nerede hata verirse 1 birim aşağı çekeriz. Core 4'ü de -8'de deneyelim. Hata verdiğinde Global C-State açıktı. Uzun süreli Prime95 testi yapabilirsiniz. -8'de hata vermezse -9 denenir. Direkt -15 verip'te bir test edebilirsiniz fark oldumu diye.

Core 4'e -8 diğer çekirdeklere -26 verip test ediyorum o zaman 30-40 dakikalık Prime95 testi yeterli olur sanırım. Tekrar soruyorum ama Prime95 açıkken video izlememde bir sakınca var mı belki OCCT ile farklıdır.

Core 4'e -8 diğer çekirdeklere -26 verip test ediyorum o zaman 30-40 dakikalık Prime95 testi yeterli olur sanırım. Tekrar soruyorum ama Prime95 açıkken video izlememde bir sakınca var mı belki OCCT ile farklıdır.

Video izleyebilirsin ama tavsiye ettiğim bir şey değil. Stabilite testini düzgünce yapmak lazım. Örnekteki gibi.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-08-11 125853.webp
    130,9 KB · Görüntüleme: 53
  • Ekran görüntüsü 2025-08-11 130603.webp
    27,1 KB · Görüntüleme: 54
Peki hocam televizyonla idare edeceğiz biraz test bitince sonuçlarını atarım.

Video izleyebilirsin ama tavsiye ettiğim bir şey değil. Stabilite testini düzgünce yapmak lazım. Örnekteki gibi.

Small fft testi başlatıyorum değil mi?

Doğru ayarladım sanırım.

Son düzenleme:
Small ffts l1-2-3.

Yaklaşık 20 dakika test ettim ve herhangi bir sorun olmadı. Şimdi -27 ve -9 değerlerini deneyeceğim.

@AceTeq evet 20 dakika test yaptım hiçbir sorun çıkmadı. -28 ve -10 değerini deneyeceğim.

20 dakika test sonucunda Core 4 hata verdi onun için stabil değer -9 sanırım diğerlerini -29 yapıp deneyeceğim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…