Ryzen 5 5600X PBO ayarları nasıl olmalı?

Core 0 WHEA hatası vermiş. Yetersiz voltaj. Artık daha uzun testler yapman gerekiyor. Core 0'ı -29 ile dene.

Son düzenleme:
Dışarı çıkarken bu açık bırakmıştım bu hataları vermiş Core 4'ü -7 Core 5'i -29 Core 0 da -29 olarak ayarlayacağım artık.

Core 0 WHEA hatası vermiş. Yetersiz voltaj. Artık daha uzun testler yapman gerekiyor. Core 0'ı -29 ile dene.

W

Dışarı çıkarken bu açık bırakmıştım bu hataları vermiş Core 4'ü -7 Core 5'i -29 Core 0 da -29 olarak ayarlayacağım artık.

Test yaklaşık 2 saat sürmüş.

@FiireFlyy, sistem gitgide daha stabil hale geldikçe daha az ve zor hata alacaksın. En sonunda tamamen stabil olacak. Biraz sabırlı olman gerekiyor. En nihayetinde bu işlemler bittiğinde bir daha yapman gerekmeyecek.

@FiireFlyy, sistem gitgide daha stabil hale geldikçe daha az ve zor hata alacaksın. En sonunda tamamen stabil olacak. Biraz sabırlı olman gerekiyor. En nihayetinde bu işlemler bittiğinde bir daha yapman gerekmeyecek.

Evet gerçekten çok uzun sürüyor. 1 2 saate bitiririm diye düşünmüştüm ama 2. gündeyiz . Ayrıca sormak istediğim bir şey var. Anakartım B550M DS3H 3 fan girişim var CPU fan SYS 1 ve SYS 2 olarak. Şimdi sıvı soğutma takılı olduğu için pompa CPU fana takılı diğer fan SYS 2'ye takılı. Gigabyte sıv adlı fan uygulaması var oradan baktığımda fanlar SYS sıcaklık sensörüne göre hareket ediyor o sensörde testlerde filan 36 derece civarında dolanıyor. Ben uygulama üzerinden CPU sensörüne bağladım. İyi hoş fanlar artık CPU'ya göre hareket ediyorda mesela Opera'yı açarken anlık sıcaklıklar fırlıyor ve fanlar direk hızlanıp yavaşlıyor seside rahatsız ediyor. Sıcaklıklarda pek fark gözlemleyemedim. Sizce eski halinde mi bırakayım yoksa bir şekilde fanları ayarlamaya mı çalışayım.

Şu şekilde hangi sensöre göre çalışacağını ayarlayabiliyorum.

Evet bende kullandım, kullanışlı olabiliyor. Fanlar CPU odaklı hareket etsin. Size tavsiyem BIOS'tan özel fan eğrisi ayarlamanız olacaktır. Bu sayede aşırı hızlanmaları absorbe edebilirsiniz.

@AceTeq 5 saat boyunca Prime 95 testi yürüttüm. Hiçbir hata almadım sanırım doğru ayarlamayı başardık ama yine de oyun oynarken iyice test etmek lazım.

Evet bende kullandım, kullanışlı olabiliyor. Fanlar CPU odaklı hareket etsin. Size tavsiyem BIOS'tan özel fan eğrisi ayarlamanız olacaktır. Bu sayede aşırı hızlanmaları absorbe edebilirsiniz.

Direk uygulamadan yapsam olmaz mı?

@AceTeq 5 saat boyunca Prime 95 testi yürüttüm. Hiçbir hata almadım sanırım doğru ayarlamayı başardık ama yine de oyun oynarken iyice test etmek lazım.

Direk uygulamadan yapsam olmaz mı?

Uygulamadan kalıcı olmaz büyük ihtimalle. Sistemde Ryzen Master varsa kaldırın bu arada.

@AceTeq, Ryzen Master daha önce kurmuştum ama silmişim önceden. VRM mosların 96 derecelere kadar çıkması normal değil mi? Anakart kaldıramayacak olsa hata alırdım herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…