FiireFlyy

Becerikli
Ryzen 5 5600X bir işlemcim var. PBO üzerinden ayar yapmayı denedim ama karşılaştığım bir iki sorun var ve sormak istediklerim var. Ayarlarım fotoğrafta. Curve üzerinden all Core seçip -20 vermiştim ama geçenlerde Doom oynarken sistem kendini yeniden başlattı ve OCCT ile yaptığım testte Core 4 hata alıyordu bende Core 4 -15 yaptım ve her şey düzelmiş gibiydi. Ama OCCT testinde MHz değeri 4400 4500 arası değişiyordu +200 verdiğimiz için 4850 gibi bir değerden başlaması gerekmez mi? Bir arkadaşım işlemcin 4700MHz değerine stabil şekilde ulaşıyor +50 verip all Core -30 yap dedi ve yaptım Core 4 tekrar hata vermişti bende -25 -20 -15 -10'a kadar indim -10 da hata almamaya başladım gibi ama hala tam test edemedim. İlginç olanda +50 verdiğimde OCCT testinde 4625 gibi bir değerden başlayıp yavaş yavaş 4610 gibi değerlere düştü, sıcaklık arttıkça azalıyor. Şu an ne yapmam hakkında çok fikrim yok yardımcı olabilirseniz sevinirim.

WhatsApp Görsel 2025-08-19 saat 20.14.06_b41b1e4b.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Prime95 indir. Small FFTs diye bir test onu yap 15 dakika boyunca. Prime95 ekranında "torture test failed on worker 3" falan gibi bir şey derse mesela 3 dedi diyelim, 3. core`u -20 ise -15 yapacaksın. Bunlar 15 dakika Prime95 Small FFTs testinde hata vermeyene kadar yap.

Ben ilk -25 ile başlamıştım sonra Prime95 ile o testi yaparken hata veriyordu neredeyse 1 core dışında hepsinde. Teker teker -25`ten -20`ye falan diye diye yaptım hepsini. Şu an -25, -20, -15, -20, -10, -20 diye yaptım hata vermiyor hiç. Ryzen 5 5600 benimde işlemcim.

OCCT ster
Ryzen 5 5600X bir işlemcim var. PBO üzerinden ayar yapmayı denedim ama karşılaştığım bir iki sorun var ve sormak istediklerim var. Ayarlarım fotoğrafta. Curve üzerinden all Core seçip -20 vermiştim ama geçenlerde Doom oynarken sistem kendini yeniden başlattı ve OCCT ile yaptığım testte Core 4 hata alıyordu bende Core 4 -15 yaptım ve her şey düzelmiş gibiydi. Ama OCCT testinde MHz değeri 4400 4500 arası değişiyordu +200 verdiğimiz için 4850 gibi bir değerden başlaması gerekmez mi? Bir arkadaşım işlemcin 4700MHz değerine stabil şekilde ulaşıyor +50 verip all Core -30 yap dedi ve yaptım Core 4 tekrar hata vermişti bende -25 -20 -15 -10'a kadar indim -10 da hata almamaya başladım gibi ama hala tam test edemedim. İlginç olanda +50 verdiğimde OCCT testinde 4625 gibi bir değerden başlayıp yavaş yavaş 4610 gibi değerlere düştü, sıcaklık arttıkça azalıyor. Şu an ne yapmam hakkında çok fikrim yok yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Eki Görüntüle 175471
OCCT Stres testi clock speed'i tam hızda çalıştırmıyor orada bir sorun yok. @Commander Shepard'ın dediği gibi kademeli şekilde undervolt'u sorun yaşamayana kadar düşür.

Tamam deneyeyim all Core -30 verip Prime95 üzerinden deniyorum.

Prime95 indir. Small ffts diye bir test onu yap 15 dakika boyunca. Prime95 ekranında "torture test failed on worker 3" falan gibi bir şey derse mesela 3 dedi diyelim, 3. Core'u -20 ise -15 yapacaksın. Bunlar 15 dakika Prime95 small ffts testinde hata vermeyene kadar yap.

Ben ilk -25 ile başlamıştım sonra Prime95 ile o testi yaparken hata veriyordu neredeyse 1 Core dışında hepsinde. Teker teker -25'ten -20'ye falan diye diye yaptım hepsini. Şu an -25, -20, -15, -20, -10, -20 diye yaptım hata vermiyor hiç. Ryzen 5 5600 benim de işlemcim.

Peki ppt gibi değerler iyi mi yani arttırıp azaltmam gerekir mi bu değerleri?

Bir yerden sonra zaten çok farketmiyor diye biliyorum yanlışta olabilirde sırasıyla onları 140, 90, 150 yap kullanırsa kullanır zaten o kadar girdikten sonra. Düşük biraz değerler o yüzden hata verebilir testte.

Bana öğreten ya da nasıl yapılacağını söyleyen kişi demişti bir sorun çıkmıyor zaten ne kadar maksimum kullanabiliyorsa o kadar kullanıyor ancak. Öyle ayarladığınız için sabit onda kullanmıyor ya da çıkmıyor yani.

Bana öğreten ya da nasıl yapılacağını söyleyen kişi demişti bir sorun çıkmıyor zaten ne kadar maksimum kullanabiliyorsa o kadar kullanıyor ancak. Öyle ayarladığınız için sabit onda kullanmıyor ya da çıkmıyor yani.

Tamam hocam öyle deneyeyim.

Hocam Core 4 -15 diğer çekirdekler -25 olacak şekilde ayarladım(+200MHz var) 20-25dk test sürecinden sonra sadece çekirdek 4'ten hata aldım onu -10'a düşüreceğim başka ne yapmam gerek?

Ayrıca çekirdekler 4516mhz de çalışıyor

Son düzenleme:
Precision Boost Overdrive Scalar var onu da x10 yap öyle dene. Halen 4516 MHz`de çalışmaya devam ederse MHz boost`u 200`den 150`ye getir sabit olmadığı için öyle olabilir. Ryzen Master programı varsa da sil.