Şu an ne yapayım? PBO kapalıyken bir hata almadım şu ana kadar. Core hata verseydi Olay Görüntüleyicisinden görebilirdim sanırım.

@AceTeq 120-80-120 olarak değerleri güncelledim. Core 0 -5 değerinde ve son olarak da scaları 5X e düşürdüm umarım hata almam.

Şu an fazla karıştığı için BIOS'u sıfırladım biraz sakinleşeyim her ayarı teker teker sakince tekrar yapacağım.

Güç değerleri eskisi gibi kalsın. EDC çok sınırda, yetmez. Scalar x10 kalabilir, güvenin. Core 4 nasıl stabil olduysa Core 0'da stabil olur. Sıkıntı edecek bir şey yok.

Güç değerleri eskisi gibi kalsın. Edc çok sınırda, yetmez. Scalar X10 kalabilir, güvenin. Core 4 nasıl stabil olduysa Core 0'da stabil olur. Sıkıntı edecek bir şey yok.

Tamam ama hala tedirginim şu anlık. Yani Core 0'dan mı mavi ekran yedim. İçeride yanlış giden bir şeyler mi var emin değilim.

Emin olmak için devam ediyoruz. Eğer başka şeyleri değiştirirsek bu sefer neden olduğunu hiç anlayamayız.

Hocam PBO Auto modda biraz kullandım bilgisayarı sorun yok içim rahatladı :D. BIOS'u sıfırladığım için ayarı baştan yapacağım. Güç değerlerini ve scaları aynı ayara getireceğim değil mi ayrıca global C state kapatıyorum. Çekirdekleri eski değerlerine getiriyorum.

Core 0: -5
Core 1: -30
Core 2: -30
Core 3: -30
Core 4: -5
Core 5: -28

Şeklinde ayarlı olcacak şekilde yapcağım. Unuttuğum bir ayar var mı acaba?

@AceTeq geç cevap verdiğim içinde kusura bakmayın.

Hocam PBO Auto modda biraz kullandım bilgisayarı sorun yok içim rahatladı :D. BIOS'u sıfırladığım için ayarı baştan yapacağım. Güç değerlerini ve scaları aynı ayara getireceğim değil mi ayrıca global C state kapatıyorum. Çekirdekleri eski değerlerine getiriyorum.

Core 0: -5
Core 1: -30
Core 2: -30
Core 3: -30
Core 4: -5
Core 5: -28

Şeklinde ayarlı olcacak şekilde yapcağım. Unuttuğum bir ayar var mı acaba?

@AceTeq geç cevap verdiğim içinde kusura bakmayın.

Her şey tamam görünüyor. Testlere devam edebilirsiniz.

Son düzenleme:

Dosya Ekleri

• chatgpt-1756324719865.webp
    chatgpt-1756324719865.webp
    2,7 MB · Görüntüleme: 36