@AceTeq hocam bir ayar sistemi dengesizleştiriyor kesinlike. PC yeni açtım video izleyeyim derken reset attı reset ortasında tekrar reset attı tekrar reset attı en sonunda PC onarım moduna geçti ondan sonra düzeldi olay görüntüleyicisine baktığımda sadece sistem kapanışı beklenmiyordu yazıyor herhangi bir çekirdek hatası gözükmüyor.

@AceTeq hocam bir ayar sistemi dengesizleştiriyor kesinlike. PC yeni açtım video izleyeyim derken reset attı reset ortasında tekrar reset attı tekrar reset attı en sonunda PC onarım moduna geçti ondan sonra düzeldi olay görüntüleyicisine baktığımda sadece sistem kapanışı beklenmiyordu yazıyor herhangi bir çekirdek hatası gözükmüyor.

Anladım, bende bu şekilde düşünüyorum. Acaba hangi ayar buna neden oluyor? BIOS güncel miydi?

Evet en son sürüm olan F20G(Gigabyte'ın sitesinden anakartım B550M DS3H rev1.2) şu an PBO limit motherboardda belki anakart kaynaklıdır bilmiyorum.

Sonunda harf olan sürümler beta oluyor ama şimdilik dursun. PBO Limit işlemcinin güç sınrılarını ayarlar. Ben CO ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Şimdi şöyle yapacağız, Curve Optimizer'i Auto'da bırak ve diğer ayarları aynen gir. Eğer sorun yaşamazsan yaptığımız UV'u stabil hale gelmesini engelleyen bir bug ya da ayar olabilir.

Son düzenleme:
Sonunda harf olan sürümler beta oluyor ama şimdilik dursun. PBO limit işlemcinin güç sınrılarını ayarlar. Ben co ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Şimdi şöyle yapacağız, Curve Optimizer'i Auto'da bırak ve diğer ayarları aynen gir. Eğer sorun yaşamazsan yaptığımız UV'u stabil hale gelmesini engelleyen bir bug ya da ayar olabilir.

Tamam öyle yapayım. PBO limiti değiştirdekten sonra bir hata almadım şimdilik ama az önce değiştirdiğim için belli değil daha.

Tamam öyle yapayım. PBO limiti değiştirdekten sonra bir hata almadım şimdilik ama az önce değiştirdiğim için belli değil daha.

Aslında şöyle yapsak daha iyi olur, BIOS'u sıfırlayın, her şeyi olduğu gibi bırakalım ve sadece Curve Optimizer'i uygulayalım. Bakalım ne olacak? Eğer sorun olursa, scalar veya güç ayarları ile ilgili olmadığını anlarız ya da sorun olduğunu analarız, bu yöntem daha mantıklı. İlk yöntemi denedikten sonra da bunu uygularız duruma göre. @FiireFlyy

Aslında şöyle yapsak daha iyi olur, BIOS'u sıfırlayın, her şeyi olduğu gibi bırakalım ve sadece Curve Optimizer'i uygulayalım. Bakalım ne olacak? Eğer sorun olursa, scalar veya güç ayarları ile ilgili olmadığını anlarız ya da sorun olduğunu analarız, bu yöntem daha mantıklı. @FiireFlyy

Tamam hocam öyle yapayımda aklıma bir şey takıldı. Gigabyte'ın sitesinde beta olduğu yazmıyor benim baktığım kadarıyla bilmeden beta BIOS kurmuşum.

Tamam hocam öyle yapayımda aklıma bir şey takıldı. Gigabyte'ın sitesinde beta olduğu yazmıyor benim baktığım kadarıyla bilmeden beta BIOS kurmuşum.

Beta BIOS kaynaklı olabilir işi garantiye almak iyi olur aslında. Sonunda harf olmauyan son sürümü kursanız kafi.

Beta BIOS kaynaklı olabilir işi garantiye almak iyi olur aslında. Sonunda harf olmauyan son sürümü kursanız kafi.

Sürümün beta olduğuna eminiz değil mi gigbaytın saçma bir şekilde adlandırması olmasın. Ayrıca şunu fark ettim BIOS üzerinde mouse takıla takıla ilerliyor genelde klavyeyi kullanıyordum ama garibime gitti.