Ryzen 5 5600X PBO ayarları nasıl olmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 5330
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 70
  • Görüntüleme Görüntüleme 4B
  • Etiketler Etiketler
    5600x ryzen

5330

Deneyimli
Önceki ayarlarım gitti. İşlemcim tam 4.65GHz sabit 77W'da çalışıyordu önceden. Şimdi, 115W ve 4.63GHz falan. Performans düşük biraz öncekine göre sadece "PBO enabled" yaptım. Chrome falan açarken fanlar bağırıyor biraz, sıcaklık 67-72 arası.

5600X (Peerless Assassin 120SE)
RX 6700.
ASRock B550M-HDV.

Dediğiniz ayarı yapıp tekrar göndericeğim.

Mavi ekran yemeyi bekliyordum yemedim puanda düşüş yok 4.82 4.83GHz arası geziniyor.

Mavi ekran yemeyeceksiniz bu aşamadan sonra, en kritik aşamayı tek seferde kılçıksız geçtiniz.

Anakart iyi olsa 360mm sıvı soğutma ile 5.1GHz gibi fanteziler yapmak isterdim açıkçası ayar veya test var mı istediğiniz.

Nedense gözle görülür hızlanma ve mouse sanki aşırı anlık hareket ediyormuş gibi.

Şimdi 3 dakikalık custom CB R23 testi yapacaz. 3 dakika muliti, 3 dakika single test, test toplamda 7-8 dakika arası sürecek. CPU-Z ile aynı şartlar altında test edecez. Sonuçlar SS olarak paylaşın bakalım. Daha sonra tekara değer girmenizi söyleyecem.

Single Core'nin bitmesini bekliyorum değerler çok iyi galiba.

Bitti.

Yeni değerler nedir hocam.

Son düzenleme:
R23 testinde o kadar beklemenize gerek yok, sol üste "File" sekmesinde "Perfences" altında minimum test süresini 3 dakika olarak girip tamam deyin. Sonra "MP Ratio" altında "OFF" yazan yerden 3 dakikayı seçin ve teste başlayın. Puan görmek için 11-12 dakika beklemeye gerek yok. 3 dakikalık testler bittikten sonra tekrar paylaşın, en ufak farkı görmem çok önemli. Sonra PPT: 110, TDC: 55, EDC: 80 girip sonuçları tekrar aynı şartlar altında paylaşın. Test sonuçlarında sapma olmaması için her hangi bir program açık kalmasın veya işlem yapmayın.

Ayarları girdim Cinebench yapacaktım ancak.

Cinebench'te 3dk ya ayarlanmıyor nedense.

Tamamdır C: Ye attım düzeldi.

Ayarları uygulamıyor maalesef.

Benim hatam özürdilerim düzelltim bu sefer gerçekten.

@AceTeq

Buz gibi.

Son düzenleme:
Sonra PPT: 110, TDC: 55, EDC: 80 girip sonuçları tekrar aynı şartlar altında paylaşın.
Bu test, yazdığım değerler ile yapılan test sonucu mu yoksa direkt yaptığın test mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…