eridaphne

Uzman
Merhaba,

Anakartım: ASRock B450M HDV r4.0
İşlemcim: Ryzen 5 5600X.
PSU: DeepCool PL750-D 750W 80+ Bronze.
Soğutma: DeepCool LE500 240mm sıvı soğutma.

İşlemcimi sabit bir ayarda çalıştırmak istiyorum genelde işlemci kullanan oyunlar oynuyorum. Misal 4.5 GHz'de çalıştırmak istiyorum diyelim. Nasıl yapacağım hiç bilgim yok, yardımcı olabilir misiniz?

PBO Curve optimizer için açtığım konuya bakın isterseniz. Ayrıca PBO Limits kısmına manuel PPT, TDC ve EDC güç limitleri girin. Motherboard olduğu zaman bazen bir tık kararsız davranabiliyor. Stok limitleri girmekte fayda var. Curve Optimizer de ise All Cores yerine Per Core yapılandırma yapın. Ayrıca Curve Optimizere önem veriyorsanız BIOS arayüzünde eğer destekliyorsa bakın "CPPC" ayarı var mı. Genelde üst ve yeni nesil anakartlarda 3 seçenek vardır. 1. çekirdek frekans. 2. Cache. 3. Driver olarak seçilir. Eski arayüzlerde bazen oluyor ama sadece açma ve kapama var. PBO yapıyorsanız açık kalmalı, yapmayacaksanız kapalı yani çekirdek frekanslarını ön plana alır. Silikon yapısı iyiyse eğer bu ayarı öneririm, değilse önermem kapalı olmasını.

Curve Optimizer Per Core detaylı yapılandırma; PBO Curve Optimizer gelişmiş ayarlar