FRiVZ
Uzman
Merhaba,
Sistem gün geçtikçe eskiyor. E-spor seviyesinde rekabet eden kardeşim için sistemi yükseltmek istiyorum; bunu yaparken DDR4’de kalmak istemiyorum.
Valorant için L3 ön belleğin çok önemli olduğunu, AMD işlemcilerde bu değerin çok daha yüksek/iyi olduğunu duydum. Dolayısıyla AMD işlemci alacağım; bunun için AMD AM5 anakart ve DDR5 RAM almak zorundayım.
Şu anki sistemim:
Almak istediğim parçalar:
Toplam maliyet: 19.000 TL
Sorularım:
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Yapmak istediğim şeyi bu şekilde yapmak istiyorum; daha iyi bir öneriniz varsa memnun olurum.
Sistem gün geçtikçe eskiyor. E-spor seviyesinde rekabet eden kardeşim için sistemi yükseltmek istiyorum; bunu yaparken DDR4’de kalmak istemiyorum.
Valorant için L3 ön belleğin çok önemli olduğunu, AMD işlemcilerde bu değerin çok daha yüksek/iyi olduğunu duydum. Dolayısıyla AMD işlemci alacağım; bunun için AMD AM5 anakart ve DDR5 RAM almak zorundayım.
Şu anki sistemim:
- İşlemci: Intel Core i5 10400F
- Anakart: MSI B460M-A PRO
- Ekran kartı: Inno3D GeForce RTX 2060
- RAM: Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4
- SSD: Kingston A2000 500GB
- Kasa: DarkFlash Aquarius-Mesh RGB Mid Tower
- PSU: XPG Pylon 750W 80+ Bronz
- Monitör: LG UltraGear 27GN750-B (1920x1080, 240Hz)
Almak istediğim parçalar:
- AMD Ryzen 5 7500F
- Asus Prime B650M-R
- Patriot Viper Venom 16GB (1x16)
Toplam maliyet: 19.000 TL
Sorularım:
- Bu üç parçayı değiştirmek zorundayım değil mi? Örneğin RAM almasam olmaz mı?
- Değiştirmek istediğim parçalar, RTX 2060 ekran kartı ile uyumlu mu? Kasama sığar mı, boyut sorunu olur mu, kasa küçük kalır mı? Darboğaz yaşar mıyım?
- Toplam 19.000 TL yapıyor; 15.000 TL civarında daha iyi alternatifler mevcut mu?
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Yapmak istediğim şeyi bu şekilde yapmak istiyorum; daha iyi bir öneriniz varsa memnun olurum.
Son düzenleyen: Moderatör: