Detaylar
Kim cevapladı?Anakart ve RAM çok kötü, keza SSD de öyle.
Son düzenleyen: Moderatör:
Learnof
Üstün
- Makaleler
- 2
Dün topladım 77K para ödedim. Şimdi iade mi edeyim yani? İşin güzel yanı kendime en kalitelileri koydum. OEM paket toplama ürünlerde sırf bütçe dostu olsun diye RAM, SSD ve PSU gibi ürünleri çakmadan hallice koyup 5070 ile göz boyuyorlar. Sonra vay efendim niye FPS sorunu var, niye bilgisayarımda takılmalar var? Bunlara dikkat etmek lazım.
monitortavsiye01
Becerikli
Dün topladım 77K para ödedim. Şimdi iade mi edeyim yani? İşin güzel yanı kendime en kalitelileri koydum. OEM paket toplama ürünlerde sırf bütçe dostu olsun diye RAM, SSD ve PSU gibi ürünleri çakmadan hallice koyup 5070 ile göz boyuyorlar. Sonra vay efendim niye FPS sorunu var, niye bilgisayarımda takılmalar var? Bunlara dikkat etmek lazım.
Nerede neyi topladın merak ettim. Paylaşırsan mutlu olurum.
Learnof
Üstün
- Makaleler
- 2
Nerede neyi topladın merak ettim. Paylaşırsan mutlu olurum.
Ekran kartım ve işlemcim bu kasa ile aynı ama fazladan 32 RAM var. B850M anakart, 750W 80 Gold PSU var. Bir de Kingston 1 TB M.2 SSD. Zaten Bunların hepsi 70-80 civarını çok rahat buluyor... RAM fiyatları biraz dudak uçuklatıyor.
Sıvı soğutmaya güvenemediğim için çift kule tipi soğutucu aldım bir de ek olarak.
monitortavsiye01
Becerikli
Güle güle kullan.Ekran kartım ve işlemcim bu kasa ile aynı ama fazladan 32 RAM var. B850M anakart, 750W 80 Gold PSU var. Bir de Kingston 1 TB M.2 SSD. Zaten Bunların hepsi 70-80 civarını çok rahat buluyor... RAM fiyatları biraz dudak uçuklatıyor.
Sıvı soğutmaya güvenemediğim için çift kule tipi soğutucu aldım bir de ek olarak.
ysffbulut
Yetkin
SSD'nin neresi kötü? Eleştirmek için eleştirmeyin.
SSD'nin neresi kötü? Eleştirmek için eleştirmeyin.
Kingston diye iyi olmuyor. QLC NAND ile gelmesi başlı başına bir eksi. Ayrıca diğer SSD'lerde 5 yıl garanti olurken, bu modelde 3 yıl garanti mevcut.
Kingston NV3 sadece QLC değil, TLC versiyonları da mevcut. Micron B58R TLC NAND ile gelebiliyor.Kingston diye iyi olmuyor. QLC NAND ile gelmesi başlı başına bir eksi. Ayrıca diğer SSD'lerde 5 yıl garanti olurken, bu modelde 3 yıl garanti mevcut.
NV serisi hep böyle, kontrolcü ve NAND değişkenliği yaygın bu seride. Oyun amaçlı sistem için üzmez QLC olsa da olmasa da. Yine de TLC olması daha iyi olur tabii, mümkün olduğunca TLC tercih etmek gerek.