gEEk7

Çalışkan
Gigabyte B850 Eagle WI-FI6E Anakartım var.

Thermalright Phantom Spirit EVO Çift Kule Soğutu + Pullwark Bold termal macun sürülü
Boşta 50-55 Arası, CPU-Z ile stres testinde 85 Derece
Cinebench R23 ile sonuçları görsel olarak ekledim.
Bu sıcaklıklar bu işlemci için bence çok fazla özellikle yük altında. Yardımcı olursanız sevinirim.

PBO değerleri alttaki gibi.
PBO: Advance
PBO Limitis: Motherboard
PBO Override Scalar CTRL: Manuel
PBO Override Scalar: 10X
Global C-state: Disable
CPU Boost Override: Enabled Positive
CPU Boost: +200MHz
All Core: Negavite
Curve Optimizer: 20

1.webp

2.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Gigabyte B850 Eagle WI-FI6E Anakartım var.

Thermalright Phantom Spirit EVO Çift Kule Soğutu + Pullwark Bold termal macun sürülü
Boşta 50-55 Arası, CPU-Z ile stres testinde 85 Derece
Cinebench R23 ile sonuçları görsel olarak ekledim.
Bu sıcaklıklar bu işlemci için bence çok fazla özellikle yük altında. Yardımcı olursanız sevinirim.

PBO değerleri alttaki gibi.
PBO: Advance
PBO Limitis: Motherboard
PBO Override Scalar CTRL: Manuel
PBO Override Scalar: 10X
Global C-state: Disable
CPU Boost Override: Enabled Positive
CPU Boost: +200MHz
All Core: Negavite
Curve Optimizer: 20

Eki Görüntüle 181465

Eki Görüntüle 181466
Aklıma gelen sadece iki senaryo var. Biri soğutmanın tam oturmamış olabileceği diğeri de kasanın hava akışının aşırı kötü olduğu. Kasa modeliniz nedir? Kaç intake kaç egzoz fanı var?

Ben aynı işlemci aynı soğutucu ile boşta 30-35 yükte 65 geçmeyen gördüm ilginç yani, diğer bir yandan ilginç olan R23 Score'da çok düşük. Ne yaptıysam çözemedim.

Ben de aynı anakart ve işlemciyi, hatta aynı BIOS ayarlarıyla kullanıyorum. Benim soğutucum Arctic Liquid Freezer 3 360mm; boşta 50–60 °C arasında, oyunlarda 75–80 °C civarında, Prime95 Extreme testinde ise 85 °C’ye kadar çıkıyor.

Ben de aynı anakart ve işlemciyi, hatta aynı BIOS ayarlarıyla kullanıyorum. Benim soğutucum Arctic Liquid Freezer 3 360mm; boşta 50–60 °C arasında, oyunlarda 75–80 °C civarında, Prime95 Extreme testinde ise 85 °C’ye kadar çıkıyor.
7500f 65W TDP'li PBO ile de 100W a kadar dayanıyor da sizin de 360mm bir sıvı soğutmayla aldığınız ısı değerleri absürt. Bu kadar ısınmaması lazım işlemcinin.

Aklıma gelen sadece iki senaryo var. Biri soğutmanın tam oturmamış olabileceği diğeri de kasanın hava akışının aşırı kötü olduğu. Kasa modeliniz nedir? Kaç intake kaç egzoz fanı var?

Montajla alakalı bir problem yok hocam double check yapıyorum her montajda. Kasa XPG valor Air mesh mid Tower 3 önde 1 tane çıkış var.

Ben de aynı anakart ve işlemciyi, hatta aynı BIOS ayarlarıyla kullanıyorum. Benim soğutucum Arctic Liquid Freezer 3 360mm; boşta 50–60 °c arasında, oyunlarda 75–80 °c civarında, Prime95 Extreme testinde ise 85 °c'ye kadar çıkıyor.

Sizinki de sıkıntıymış. 360'lık soğutucuya çok fazla o değerler zaten 7500F için 360 soğutucuya bile gerek olmaması lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
7500F 65W TDP'li PBO ile de 100W'a kadar dayanıyor da sizin de 360mm bir sıvı soğutmayla aldığınız sıcaklık değerleri absürt. Bu kadar ısınmaması lazım işlemcinin.

115 watt civarında güç çekiyor. Normaline göre oldukça performanslı, ancak fan ve pompa ayarları otomatikteyken sıcaklıklar biraz yüksek çıkıyor. Kasa çok üst seviye olmasa da akvaryum tarzında ve içinde 7 adet egzoz fanı var. Fan ve pompa hızlarını tamamen yükselttiğimde ise Prime95 Extreme testinde sabit 115 watt ile çalışırken sıcaklık 66 derecenin üzerine çıkmıyor.

115 watt civarında güç çekiyor. Normaline göre oldukça performanslı, ancak fan ve pompa ayarları otomatikteyken sıcaklıklar biraz yüksek çıkıyor. Kasa çok üst seviye olmasa da akvaryum tarzında ve içinde 7 adet egzoz fanı var. Fan ve pompa hızlarını tamamen yükselttiğimde ise Prime95 Extreme testinde sabit 115 watt ile çalışırken sıcaklık 66 derecenin üzerine çıkmıyor.
Pompa ve fanlar kaç rpm

Montajla alakalı bir problem yok hocam double check yapıyorum her montajda. Kasa XPG valor Air mesh mid Tower 3 önde 1 tane çıkış var.

Sizinki de sıkıntıymış. 360'lık soğutucuya çok fazla o değerler zaten 7500F için 360 soğutucuya bile gerek olmaması lazım.
Kasanız da mesh panelli, tek aklıma gelen çözüm üst tarafa da egzoz fanları takmak, belki yardımcı olabilir. Ben de stok soğutucu kullanırken sıcaklığı 75-80 derecelerden 70 civarına o şekilde çekmeyi başarmıştım. Ama o devasa soğutma ile o değerler çok garip geldi, ben de R5 5600 ile Thermalright Assassin Spirit 120 EVO kullanıyorum tek 120 fanlı 4 ısı borulu, yükte 85 wattlarda 65 dereceyi görmüyor, oyunda 60'ı da geçmiyor kolay kolay.