Kasanız da mesh panelli, tek aklıma gelen çözüm üst tarafa da egzoz fanları takmak, belki yardımcı olabilir. Ben de stok soğutucu kullanırken sıcaklığı 75-80 derecelerden 70 civarına o şekilde çekmeyi başarmıştım. Ama o devasa soğutma ile o değerler çok garip geldi, ben de R5 5600 ile Thermalright Assassin Spirit 120 EVO kullanıyorum tek 120 fanlı 4 ısı borulu, yükte 85 wattlarda 65 dereceyi görmüyor, oyunda 60'ı da geçmiyor kolay kolay.
İşin garip tarafi üst tarafa fan takmaya gerek olmaması 7 boru 6mmde boru kalınlığı var. Ne yaptıysam bir türlü çözemedim, en kötü bu sıcaklarda boşta 40 derece olması lazım ama yük altında bile sıkıntı 85-87leri görüyor.

İşlemci 1400 RPM radyatör fanları 1500 RPM pompada 2800 RPM.
360 lık bir soğutucu için sanki pompa rpm düşük geldi en azından 3200-3500 olması lazım bende thermalright notte 240mm vardı pompa 5000 rpmdi.

İşin garip tarafi üst tarafa fan takmaya gerek olmaması 7 boru 6mmde boru kalınlığı var. Ne yaptıysam bir türlü çözemedim, en kötü bu sıcaklarda boşta 40 derece olması lazım ama yük altında bile sıkıntı 85-87leri görüyor.

360 lık bir soğutucu için sanki pompa rpm düşük geldi en azından 3200-3500 olması lazım bende thermalright notte 240mm vardı pompa 5000 rpmdi.
Gerçekten garip. Kasanın camını açtığınızda sıcaklıklarda büyük bir değişim oluyor mu?

İşlemci girişinde kaç pin takılı? 8 değilse onu 8 e düşürüp dener misin?
8 pin takılı hocam işlemci girişinde. zaten diğer 4pini takmaya gerek yok tdp si düşük olduğu için

Gerçekten garip. Kasanın camını açtığınızda sıcaklıklarda büyük bir değişim oluyor mu?
İşin bir diğer garip tarafı kasa camı açık değerler bunlar :rofl:

8 pin takılı hocam işlemci girişinde. zaten diğer 4pini takmaya gerek yok tdp si düşük olduğu için

İşin bir diğer garip tarafı kasa camı açık değerler bunlar :rofl:
Hocam ya sizin termal macununuz diş macunu ya da işlemcinin okuduğu değerlerde hata var 😂 Başka soğutma denediniz mi işlemcide hiç?

360'lık bir soğutucu için sanki pompa RPM düşük geldi en azından 3200-3500 olması lazım bende Thermalright notte 240mm vardı pompa 5000 RPM'di.

Bende de segotep 240mm var 5000 RPM civarında.

Hocam ya sizin termal macununuz diş macunu ya da işlemcinin okuduğu değerlerde hata var 😂 Başka soğutma denediniz mi işlemcide hiç?
Hocam termal macunu baya iyi marka noctua nt-h1 ile testlerde baş başa gidiyor, dediğim gibi thermalright notte 240mm vardı aynı değerleri veriyordu bende dedim herhalde pompa bozuldu bir soğutucu alayım garantiye yollarım dedim yeni soğutucuda aynı değerleri veriyor, herhalde benim işlemci bozuk :D

Hocam termal macunu bayağı iyi marka Noctua NT-H1 ile testlerde baş başa gidiyor, dediğim gibi Thermalright notte 240mm vardı aynı değerleri veriyordu bende dedim herhalde pompa bozuldu bir soğutucu alayım garantiye yollarım dedim yeni soğutucuda aynı değerleri veriyor, herhalde benim işlemci bozuk :D

CPU Zdeki performansı nasıl merak ettim şahsen benimki tekli çekirdekte 794 çoklu çekirdekte 6200 görüyor.