Evet soru başlıktaki gibi. Sormamın sebebi her oyunda aşağı yukarı %70 civarı ve üstü kullanım oluyor ve ekran kartı sürekli fan hızı arttırıp azaltıyor bazen oyunlardan atıyor.. İşlemci'de -20 curve var, bunun bir etkisi var mıdır ?

Ekran kartındaki durumun işlemciden kaynaklı olduğunu sanmıyorum. 2K'da kullanılabilir fakat upgrade şart.

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX 3080 Ti, RTX 5070'e yakin bir kart. 1080P için biraz darbogaz olmasi normal. 9700X'e geçebilirseniz artan IPC ile %100'e epey yaklasir. Oyundan atmasi ekran kartindan degil de islemci Voltajinin yetersiz olmasindan olmali. Tabii ekran kartina UV / UC yapmadiginizi varsayiyorum yazilmadigi icin.

Evet soru başlıktaki gibi. Sormamın sebebi her oyunda aşağı yukarı %70 civarı ve üstü kullanım oluyor ve ekran kartı sürekli fan hızı arttırıp azaltıyor bazen oyunlardan atıyor.. İşlemci'de -20 curve var, bunun bir etkisi var mıdır ?
-20 Curve stabil değildir ondan atıyordur. Ekran kartı hotspot 100+ çıkmadıysa tabi.

Hangi oyunlar? Hangi ayarlarda kullanıyorsunuz? 2K ile denemek lazım, kart o kadar güçsüz değil.

R6-CS2-LoL. CS'den attı daha şu ana kadar diğer oyunlarda da fan sapıtıyor işte dediğim şekilde.

RTX 3080 Ti, RTX 5070'e yakin bir kart. 1080p için biraz darbogaz olmasi normal. 9700X'e geçebilirseniz artan ıpc ile %100'e epey yaklasir. Oyundan atmasi ekran kartindan degil de islemci voltajinin yetersiz olmasindan olmali. Tabii ekran kartina UV / UC yapmadiginizi varsayiyorum yazilmadigi icin.

Daha uv/uc yapmadım. Hotspot 80 derece, GPU 75 derece, R6 2K ayarlarda DLSS açık şekilde.

-20 curve stabil değildir ondan atıyordur. Ekran kartı hotspot 100+ çıkmadıysa tabii.

Onun testini çok yaptım stabil olduğuna inanıyorum.

R6-CS2-LoL. CS'den attı daha şu ana kadar diğer oyunlarda da fan sapıtıyor işte dediğim şekilde.

Daha uv/uc yapmadım. Hotspot 80 derece, GPU 75 derece, R6 2K ayarlarda DLSS açık şekilde.

Onun testini çok yaptım stabil olduğuna inanıyorum.
Islemciyi varsayilana cektiginizde nasil davranıyor sistem?

CS2-LoL önemli oyunlar değil, işlemci odaklı odaklı oldukları için ekran kartı kullanımı düşük oluyor. Başka oyunları test edin derim.