Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

bilberk

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar hemen her gün Valorant oynayan biriyim. Fakat 2 gündür oyunda şöyle bir sorun var bende oyun ilk 1 dakika akıyor maçtayken, sonra her 2-3 saniyede bir drop girmeye başlıyor periyodik olarak. MSI Afterburner ile kontrol ettiğimde Min, Max ve AVG FPS değerleri normal genelde ortalamada 300 600 arası FPS alıyorum. Fakat dediğim 2-3 saniyelik periyotta MSI Afterburner ile izlediğimde %1 ve %0.1 FPS değeri 5'e düşüyor aniden şu anda oyunum oynanacak durumda değil.

BIOS güncelledim, sürüm değiştim PC'ye format attım, ekran kartı driver sürümünü değiştirdim, kasaya bakım yaptım oyunun yüklü olduğu SSD'ye baktım, kasayı temizledim termal macun değiştim fakat çözüme ulaşmadı. (Sıcaklık GPU 60'ı işlemci 72 dereceyi geçmiyor zaten soğutma sistemim iyi.)

Sorun oyun odaklı bir problem mi, yoksa sistemimde bir sorun olabilir mi? CS 2 ve Minecraft'ta deniğimde bu sorun yaşanmadı. Dediğim gibi sanki planlı gibi oyunun başında 30 saniye - 1 dakika kadar sorun olmuyor bir süre sonra hep aynı sürede bir drop yiyorum. Anlık fotoğraf çekiyor 1 saniyelik sonra 2 3 saniye normalde dönüyor. Sistemde daha önce böyle bir sorun yoktu.

Ayrıca oyunu oynanan dediğim sürede bir drop yerken seste cızırdıyor. Eğer Valorant arka plandayken video falan izlersem videodaki sesler bile kasıyor, video da kasıyor. Muzdarip kaldım yardımcı olabilecek var mı?

Sistem:
  • AMD Ryzen 5 7500F
  • RTX 4070
  • WD570 500GB SSD
  • 16 GB 5600 MHz DDR5 Kingston RAM
  • A620M H anakart
  • FSP Hydrok Pro PSU 750W

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Vallahi hiç belli olmuyor hocam sistemde bir yazılım ya da bir driver bozuluyor her şey alt üst oluyor bulana kadar insan sistemden soğuyor.

Hocam bilemedim donanımsal sorun olsa tek bir oyunda olmaz gibi sorun 3 tane aktif oynadığım oyunda da denedim dediğim sorun oluşmuyor. Özellikle dün başladı zaten bu sorun. Sadece Valorant'ta.

Hocam dediğiniz gibi çıkmadı maalesef çözüm basit CE masraftsız çıktı. Az önce tesadüfen bir forumda çözümü buldum yapmanız gereken tek şey Aygıt Yöneticisi'nden Realtek PCI-e GBE Family Controller'ı devre dışı bırakmak ya da kaldırmak.

çözüm.webp
Merhaba arkadaşlar hemen her gün Valorant oynayan biriyim. Fakat 2 gündür oyunda şöyle bir sorun var bende oyun ilk 1 dakika akıyor maçtayken, sonra her 2-3 saniyede bir drop girmeye başlıyor periyodik olarak. MSI Afterburner ile kontrol ettiğimde Min, Max ve AVG FPS değerleri normal genelde ortalamada 300 600 arası FPS alıyorum. Fakat dediğim 2-3 saniyelik periyotta MSI Afterburner ile izlediğimde %1 ve %0.1 FPS değeri 5'e düşüyor aniden şu anda oyunum oynanacak durumda değil. BIOS güncelledim, sürüm değiştim PC'ye format attım, ekran kartı driver sürümünü değiştirdim, kasaya bakım yaptım oyunun yüklü olduğu SSD'ye baktım, kasayı temizledim termal macun değiştim fakat çözüme ulaşmadı. (Sıcaklık GPU 60'ı işlemci 72 dereceyi geçmiyor zaten soğutma sistemim iyi.). Sorun oyun odaklı bir problem mi, yoksa sistemimde bir sorun olabilir mi? CS 2 ve Minecraft'ta deniğimde bu sorun yaşanmadı. Dediğim gibi sanki planlı gibi oyunun başında 30 saniye - 1 dakika kadar sorun olmuyor bir süre sonra hep aynı sürede bir drop yiyorum. Anlık fotoğraf çekiyor 1 saniyelik sonra 2 3 saniye normalde dönüyor. Sistemde daha önce böyle bir sorun yoktu.

Ayrıca oyunu oynanan dediğim sürede bir drop yerken seste cızırdıyor. Eğer Valorant arka plandayken video falan izlersem videodaki sesler bile kasıyor, video da kasıyor. Muzdarip kaldım yardımcı olabilecek var mı?

Sistem:
  • AMD Ryzen 5 7500F
  • RTX 4070
  • WD570 500GB SSD
  • 16 GB 5600 MHz DDR5 Kingston RAM
  • A620M H anakart
  • FSP Hydrok Pro PSU 750W

SSD'nin sağlığına baktın değil mi?

Aynı anakart bende var çok giriş seviyesi kalıyor. Online oyunlar da çok kötü bir anakart. R5 7600 ve 7800XT ile online oyunlarda FPS düşmesi ve 0,5 ms takılma oluyor. Nasıl oluyor sen ayarlayamamışsındır diyenler olabilir bu benim kullanıcı deneyimim. Artık tak çalıştır olmalı bu ürünler.

Direkt sağlığına bakmadım Crystal diskte hız değerlerine baktım normaldi. Ona da bakayım ama Valorant dışı kullanımda bu dediğim olay olmuyor. Yani en azından CS2, Minecraft için

Aynı anakart bende var çok giriş seviyesi kalıyor. Online oyunlar da çok kötü bir anakart. R5 7600 ve 7800XT ile online oyunlarda FPS düşmesi ve 0,5 ms takılma oluyor. Nasıl oluyor sen ayarlayamamışsındır diyenler olabilir bu benim kullanıcı deneyimim. Artık tak çalıştır olmalı bu ürünler.

Dediğim gibi son 2 güne kadar sorun yoktu. Güncellediğim bir driverdan dolayı da oluyor olabilir. Bugün NVIDIA sürümlerini değiştirip deneyeceğim.
İlgili sorunu gösterdiğim video.

1749107823302.webp

Bu şekilde hocam.
Bu da aynı sistemde CS2 testi, sorun yok gibi:

Ekran görüntüsü 2025-06-05 113751.webp

Görev yöneticisindeki görüntü yanit vermiyor diyor. Ama oyun droplu da olsa çalışıyor.

1749112994464.webp

Direkt sağlığına bakmadım Crystal diskte hız değerlerine baktım normaldi. Ona da bakayım ama Valorant dışı kullanımda bu dediğim olay olmuyor. Yani en azından CS2, Minecraft için

Dediğim gibi son 2 güne kadar sorun yoktu. Güncellediğim bir driverdan dolayı da oluyor olabilir. Bugün NVIDIA sürümlerini değiştirip deneyeceğim.
İlgili sorunu gösterdiğim video.

Eki Görüntüle 152645

Bu şekilde hocam.
Bu da aynı sistemde CS2 testi, sorun yok gibi:

Eki Görüntüle 152659

Görev yöneticisindeki görüntü yanit vermiyor diyor. Ama oyun droplu da olsa çalışıyor.

Eki Görüntüle 152660

O anakartla normal hocam.

Hocam Haziran'ın 3'ünde klip almışım sorun yoktu dün başladı sorun. Hazır sistem zaten garantiye mi vereyim. Dediğim gibi birkaç oyunda denedim sorun yaşamadım sadece Valorant'ta oluyor.
Garanti sorun yok der geri gönderir sadece valorantta olan bir şeyi kusur kabul etmezler.

Anlıyorum ama sadece 1 oyunda olması nasıl açıklanabilir anlamıyorum. BIOS'ta yapılması gerekn bir ayar vs var mı bilidğiniz onu da deneyebilirim.
Valla hiç belli olmuyor hocam sistemde bı yazılım yada bı driver bozuluyor her şey alt üst oluyor bulana kadar insan sistemden soğuyor.

Vallahi hiç belli olmuyor hocam sistemde bir yazılım ya da bir driver bozuluyor her şey alt üst oluyor bulana kadar insan sistemden soğuyor.

Hocam bilemedim donanımsal sorun olsa tek bir oyunda olmaz gibi sorun 3 tane aktif oynadığım oyunda da denedim dediğim sorun oluşmuyor. Özellikle dün başladı zaten bu sorun. Sadece Valorant'ta.

Hocam dediğiniz gibi çıkmadı maalesef çözüm basit CE masraftsız çıktı. Az önce tesadüfen bir forumda çözümü buldum yapmanız gereken tek şey Aygıt Yöneticisi'nden Realtek PCI-e GBE Family Controller'ı devre dışı bırakmak ya da kaldırmak.

çözüm.webp

Çözüm