mrzaknafein 15
Başarılı
Nebi Bey'le aynı şeyi savunuyorum zaten hocam.
Abarttığımı düşünebilirsiniz ama mübalağa veya dramatize etmiyorum.5070 çipi 16 GB'ı hak eden ve rahatlıkla kullanabilecek bir çip. NVIDIA burada cimrilik yaptı fakat yalnızca VRAM yüzünden her yerde aynı yorumu yapmak dramatize etmek oluyor. Ölü doğmuş-duvara toslamak falan abartmak artık. DLSS upscaleini sürekli geliştiriyorlar VRAM yükü zaten azalıyor. Ki NVIDIA'nın bellek yönetiminde daha farklı algoritmaları var bu konuda rakiplerinden farklı olarak. Bu mantıkla 7600XT 16 GB daha iyi bir kart mı oluyor. 3-4 yıl sonra Ultra değil High'da oynanır oyunlar olur biter. Bu kadar dramatizasyona gerek yok.
www.techspot.com
Dostum neden ısrarla bugünü düşünerek çıkarımda bulunuyorsunuz. Bugünden bahsetmiyoruz 2-3 sene sonrası ile ilgili senaryolardan ihtimallerden bahsediyoruz Bu bir abartı değil donanım ve video oyun sektöründe gelecekte karşılaşabileceğimiz duruma yönelik bir öngörü.Bence bu VRAM işini çok abartıyorsunuz 8 tıkanıyor ama 12'nin tıkanması için bir çaba sarf etmek lazım.
Kaçımız 12 GB VRAM'den fazla tüketim yapılacak şekilde grafik ayarı yapıp oyun oynuyoruz?
Zaten şu an 5060 Ti 16 GB fiyatlarına bakılırsa 5070 daha mantıklı Ti modeli de çok pahalı hala mantıklı bir kart.
Lütfen artık bu kabarık VRAM ihtiyacını normalleştirmeyin.