Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
2-3 ay içerisinde böyle bir sistem almayı düşünüyorum, @michaelscofield ve @LH44 sağ olsun. Ancak yanında 2K monitör alıp genel olarak 2K oyun oynamayı planlıyorum.

• İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F (6 çekirdek)
  • Anakart: MSI B850M Gaming Plus Wi-Fi – AMD AM5, DDR5, Micro ATX
  • RAM: Patriot Viper Venom 16GB DDR5-6000 CL30
  • SSD: Western Digital Blue SN5000 1TB – NVMe M.2 PCIe 4.0
  • Kasa + PSU: FSP CMT218 RGB Kasa + 650W Güç Kaynağı
  • Ekran Kartı: Sapphire Radeon RX 9060 XT Pulse 16GB
  • CPU Soğutucu: Thermalright Assassin X 120 Refined SE

2-3 ay içerisinde böyle bir sistem almayı düşünüyorum, @michaelscofield ve @LH44 sağ olsun. Ancak yanında 2K monitör alıp genel olarak 2K oyun oynamayı planlıyorum.

• İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F (6 çekirdek)
  • Anakart: MSI B850M Gaming Plus Wi-Fi – AMD AM5, DDR5, Micro ATX
  • RAM: Patriot Viper Venom 16GB DDR5-6000 CL30
  • SSD: Western Digital Blue SN5000 1TB – NVMe M.2 PCIe 4.0
  • Kasa + PSU: FSP CMT218 RGB Kasa + 650W Güç Kaynağı
  • Ekran Kartı: Sapphire Radeon RX 9060 XT Pulse 16GB
  • CPU Soğutucu: Thermalright Assassin X 120 Refined SE
Uygun hocam, iyi sistem toplamışsınız. Konudan bağımsız ama size soğutucu olarak bunu önereceğim Thermalright Peerless Assassin’e yakın performans veriyor.

Anlık olarak dediğin sistemi kullanıyorum. 2K için en fazla 1 sene ömrü var saf güçte(son çıkacak oyunlar için). 2kya kalkışma bence.
2K'da saf güç aramak pek de mantıklı değil bence. FSR / DLSS her türlü lazım oluyor, en azından orta segment sistemlerde durum böyle.

@Ethem Efe, bu arada anakart olarak Gigabyte B850M Force da alınabilir. Kontrol ettim aralarında pek bir fiyat farkı yokmuş. BIOS ince ayar açısından Gigabyte daha pratik ve kullanışlı. Değerlendirebilirsin.

2K'da saf güç aramak pek de mantıklı değil bence. FSR / DLSS her türlü lazım oluyor, en azından orta segment sistemlerde durum böyle.

Ben sistemlerin gücünü genelde saf performansına göre yorumluyorum. Sahte kareler idare ediyor fakat saf performans kadar tatmin etmediğini düşünüyorum. Belirttiğim gibi saf performansla 2K'yı 1 yıl en fazla. Öbür teknolojilerle uzar tabii.

@Ethem Efe, bu arada anakart olarak Gigabyte B850M Force da alınabilir. Kontrol ettim aralarında pek bir fiyat farkı yokmuş. BIOS ince ayar açısından Gigabyte daha pratik ve kullanışlı. Değerlendirebilirsin.
Zaten Force alacağım yanlış yazmışım :D