boogeyman28

Üyecik
Herkese merhaba arkadaşlar.

İki yıldır kullanmış olduğum sistemi yenilemeye karar verdim. Şu anki sistemim:
  • Kasa: NZXT H7 Airflow 2024 (yaklaşık 2-3 ay önce aldım)
  • Monitör: Rampage 27 inç 2K
  • Anakart: ASUS Prime A620M-E CSM
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F
  • Ekran Kartı: ASUS Dual RTX 4060 Ti OC 8 GB
  • RAM: Corsair Vengeance 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30
  • Soğutucu: MSI MAG CoreLiquid M240
  • PSU: FSP Hydro K PRO 750W 80+ Bronze
  • Ekipmanlar: Akko Fun60 Ultra TMR klavye, Razer Basilisk V3 kablolu fare, Logitech G432 kulaklık

Almayı düşündüğüm sistem parçaları ise şöyle:
  • Anakart: ASUS ROG Strix X870-A Gaming (Aldım)
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
  • Sıvı Soğutucu: EK Nucleus AIO CR360 Lux D-RGB
  • PSU: ASUS ROG Strix 1000W 80+ Platinum (ATX 3.1 / Gen 5.1)
  • Ekran Kartı: ASRock Radeon RX 9070 XT Taichi (Şimdilik değiştiremiyorum, yazın almayı düşünüyorum. NVIDIA çok pahalı, genelde FPS oyunları oynuyorum.)

Her ay bir parçayı alacağım. Sistem hakkında yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

Anakartta o PSU'da normal kullanıcı için gereksiz. Bütçe nedir ve ağırlıklı olarak hangi tür oyunlar oynuyorsunuz?
net bir bütçe yok her ay para durumuna göre bir parça alacağım amacım ileriye dönük olması ve uzun süre parça değişimi yapmamak apex cs go gibi fps oyunları oynuyorum.

NVIDIA karttan AMD'ye geçmek attan inip eşeğe binmek.(merhaba linççi tayfa)
nvidia çok pahalı şu an ki ekran kartımda iyi iş görüyor yabancı forumları ve nvidia vs amd hakkındaki videoları izlediğimde amd nin yazılımsal olarak sorunları aştığı yazıyor ama dlss ve fsr arasında baya fark olduğu da söyleniyor. kas gücü mü yoksa yapay kare hızı mı önemli? dlss daha çok hikaye modu olan oyunlar için iyi olduğu ve fps oyunlarında ise kas gücünün daha ön planda olduğunu biliyorum yanlış biliyorsam düzeltin lütfen.

Son düzenleme:
net bir bütçe yok her ay para durumuna göre bir parça alacağım amacım ileriye dönük olması ve uzun süre parça değişimi yapmamak apex cs go gibi fps oyunları oynuyorum.
PSU'yu High Power FS850 ya da Green EVO 700 ile değiştirelim.

Sıvı soğutmayı bununla değiştirelim:

Taichi güzel kart, evet fakat 43.000 TL verilmez. Daha ucuza Nitro+ alın.

Anakartı iade edebiliyorsanız iade edip B850 Eagle ya da B850M Force alın. Fazlasıyla gereksiz satın aldığınız anakart.

PSU'yu High Power FS850 ya da Green EVO 700 ile değiştirelim.

Sıvı soğutmayı bununla değiştirelim:

Taichi güzel kart, evet fakat 43.000 TL verilmez. Daha ucuza Nitro+ al.

Anakartı iade edebiliyorsanız iade edip B850 Eagle ya da B850M Force alın. Fazlasıyla gereksiz satın aldığınız anakart.
değerli yorum ve önerin için teşekkürler. not aldım

Net bir bütçe yok her ay para durumuna göre bir parça alacağım amacım ileriye dönük olması ve uzun süre parça değişimi yapmamak Apex CS:GO gibi FPS oyunları oynuyorum.

NVIDIA çok pahalı şu anki ekran kartımda iyi iş görüyor yabancı forumları ve NVIDIA vs AMD hakkındaki videoları izlediğimde AMD'nin yazılımsal olarak sorunları aştığı yazıyor ama DLSS ve FSR arasında bayağı fark olduğu da söyleniyor. Kas gücü mü yoksa yapay kare hızı mı önemli? DLSS daha çok hikaye modu olan oyunlar için iyi olduğu ve FPS oyunlarında ise kas gücünün daha ön planda olduğunu biliyorum yanlış biliyorsam düzeltin lütfen.

Evet CS2 tarzı FPS oyunu oynuyorsan kas gücü önemli. Ben mesela 4060 önermem CS2 için veya 4060 Ti. Kendim 4060 Ti kullanıyorum 7800X3D ile. Ama ben önermiyorum. En az 70 80 serisi alınmalı.

3080 Ti dahi 4060 Ti'dan daha iyi CS2 de. 4:3 Low ayarlarda.

Şu anki aklım olsaydı 2. el 3080 Ti alırdım. 4060 Ti almazdım. En başta yani 1 sene önce falan.