Farklı bir PSU'ya da ekran kartı ile test etme şansınız varsa deneyin ayrıca işlemcinin pinlerini kontrol eder misin yamulma var mı montaj hatası olmasın onda da. RAM'leri de Memtest ile test edin .
https://techolay.net/sosyal/konu/memtest86-nasil-kullanilir.2308/
Dostum ben soyle dusunuyorum, OCCT ile test yaptigimizda ram kullanimini %95 olarak ayarlaadik ve RAM'i 15 dakika boyunca 95 dolulukla kullandi, bundan kaynakli memory_managment veya daha faarkli bir haatadan maavi ekran yemedik ki, sistem mavi ekran vermiyor zaten hic, biz kapatiyormusuz gibi kapaniyor.
PSU'yu da ayni sekilde zaten OCCT Power Testi ile test ettik ki bu sistem ne kadar guc harciyacakta yetersiz kalicak 15 dakika onada dayandi ve kapanmadi, daha dogrusu bu rastgele kapanmalar bu testleri yaparken denk gelmedi. PC montaji yapilalida 2 sene olmustur, pin kendi kendine yamulmuyor ise ki bence yamulmuyor montajtan kaynakli bir hata da yok.
Sadece ekran kartini bana getiricek bende deniyecegim, direkt olarak ayni sistem var marka model olarak sadece kasa ve psu farkli bende bakalim, benimki de kapanacak mi?
Benim dusuncem elektrikten kaynakli olacagi, elektrik altyapisi kotuyse ki benimki kotuydu, elektrigin yaptiramiyacagi bir sey yok duzensiz akim, voltaj vesaire, sisteme kafayi yedirttirebilir. Ben bunun icin daire iciresindeki sigorta kutusuna, minimum ve maksimum voltaj sinirlayici ve anlik voltaj takip eden sigorta alip taktim, daha sonra akim korumali priz dogrudan duvara giriyor ve bunada voltaj regulatoru bagli, bu regulatorede tum sistemim bagli. Bunlar olmadan once benimde teknolojik cihazlarim garip ve kafalarina gore calisiyordu, Istanbul'un elektrik altyapisi rezil gelen voltajlar vesaire, bende aynisini yapmasini soyledim benim gibi BELKI o zaman sorunu cozulecektir.
(MemTest ile OCCT test etme algoritmasi farklidir RAM icin ona bir sey diyemem ama bence RAM'lerinde bir sorun yok.)
Dedigim gibi Olay Zamanlayicisina baktigimiz zaman keni kendine yeniden baslatma veya kapatma komutu verilmis oluyor genelde islemciye, en nadir bozulan parcalardan diye biliyorum ve bozulduysa gecmis olsun.