Hocam Mx4 Kullandım ve macunun orijinal olduğunu açıkçası biliyorum çünkü geçen sene yine aynı macunu kullandım bitmediği için devam ettim aynı tüpten. Macunu nokta şeklinde sıktım ve soğutucuyu monte ettim üzerine. 2 farklı boru var ve hangisinin ne olduğunu bilmiyorum açıkçası.Hocam bir sorun olduğu aşikar. Termal macunu tam sürememiş ya da kullanılan malzemenin sahte olma ihtimali var mı? Kasanı konumu fena değil. Isınan hava yükselir yani ne kadar yere yakınsa soğuğu o kadar daha çok çeker. Ancak soğutma sisteminde bir sorun olabilir. İşlemciden çıkan sıvının taşındığı hortumu takip edin radyatöre girmeden önce ne kadar sıcak. Bir de tekrar radyatörden çıktıktan sonra ne kadar sıcak ona bakın. Biraz fikir verecektir bu.
Detaylar
Kim cevapladı?macunda sorun yok o zaman hocam. Hortumların radyatöre girmeden önceki sıcaklıklarına elle bi kontrol edin ordan anlarsınız hocam. Normalde bi tarafın daha sıcak olması lazım. ama iki tarafta soğuksa; pompa bozulmuş olabilir. İki tarafta sıcaksa radyatör soğutamıyor olabilir(çok düşük ihtimal)
Dün benim tırt 5600 bile 70 derece oldu oyunda kafayı yiyecektim. Havalardan olsa gerek.
Eki Görüntüle 168812
Katılıyorum, benim R3 4100 denen çöp kutusu bile 75 derece çalışıyor.
Hocam şimdi kontrol ettim. Radyatöre giren 2 borunun uç kısımlarıda nomal sıcaklıklarda elim hiç yanmadı gayet normal gibi geliyor yani.macunda sorun yok o zaman hocam. Hortumların radyatöre girmeden önceki sıcaklıklarına elle bi kontrol edin ordan anlarsınız hocam. Normalde bi tarafın daha sıcak olması lazım. ama iki tarafta soğuksa; pompa bozulmuş olabilir. İki tarafta sıcaksa radyatör soğutamıyor olabilir(çok düşük ihtimal)
o zaman tekrar sökün bi daha bakın hocam. İşlemcinin üzerine gelen panelin vidalarını da bi kontrol edin. ama bunları yapmadan önce oyuna vs girin. Sıcaklıklar nasıl olacak bi bakın. Darboğaz olursa yada pc kapanırsa sorun büyük demektir. Öbür türlü havalardan dolayı diyebiliriz.
O zaman tekrar sökün bir daha bakın hocam. İşlemcinin üzerine gelen panelin vidalarını da bir kontrol edin. Ama bunları yapmadan önce oyuna vs girin. Sıcaklıklar nasıl olacak bir bakın. Darboğaz olursa ya da PC kapanırsa sorun büyük demektir. Öbür türlü havalardan dolayı diyebiliriz.
Hocam şimdi Spider-Man 2 de 2K'da neredeyse Ultra ayarlarda oyun oynadım yeryer 80leri gördü ama genel olarak 68-70 arası geziniyor.
Dosya Ekleri
PBO sekmesinde enchantment sec ve sicaklik degeri olarak Max 80 derece olani sec oyle dene bakalim bir de.
Ryzen Master ile otomatik Curve Optimizer yaptım ve BIOS'a yazdırdım. Bunun sonucunda negative 50 verdi ppt: 75W, tdc: 70a, edc: 140a olarak ayarladım ve şu an normale döndü gibi hava sıcaklığını düşünecek olursam iyi gibi şu anda.
Guneyxz
Becerikli
Herkese merhaba. Ryzen 5 7600 işlemcimle birlikte MSI MAG P240 sıvı soğutucum var. Kasa temizliğinden sonra termal bakımlarını yapıp sistemi test ettim. Hiç çıkmadığı sıcaklıklara çıkmaya başladı. AMD eco mod deniyorum çözüm olmuyor. PBO ayarlarını denedim uzun süre yine bir çözüme ulaşamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
- Kasa: ASUS TUF GT301.
- İşlemci: Ryzen 5 7600.
- Soğutucu: MSI MAG CoreLiquid P240.
- Anakart: ASUS Prime B650M-A Wi-Fi II.
- Ekran kartı: ASUS Dual 4070.
Bende R7 7700 işlemci ile boşta 55 derece alıyorum yükte yanıyor resmen kablolar umarım yanmaz.
Yeni konular
-
ASUS ROG Astral RTX 5080 beyaz modeli için stok beklenmeli mi?
- slakdvsvroowvwc18347
-
-
-
Ryzen 7 7800X3D işlemcinin sıcaklık değerleri normal mi?
- onur erol duman
-
-
-