Çözüldü Ryzen 5 7600 ve RTX 5060 Ti sistemde oyun sırasında mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

skaledman

Çalışkan
Bu sistemi yeni topladım ama oyunda mavi ekran hatası veriyor ve PC kapanıp açılıyor.

Sistem özellikleri:

• Windows 11 Pro
  • AMD Ryzen 5 7600 6-Core
  • NVIDIA 5060 Ti 16 GB
  • Anakart: DDR5 B650 S2H Gigabyte (BIOS sürümü güncel, F35)
  • RAM: Samsung 2x16 GB 32 GB 4000 MHz
  • SSD: 1 TB Crucial M.2
  • Rampage 700W Power 80+
  • Sıvı soğutma (termal macun kaliteli sürüldü, ısı sorunu yok)

Tüm güncellemeler yapıldı: Windows güncel, NVIDIA güncel, anakart güncel. Yani güncellenmeyen bir şey bırakmadım.

PC ilk açıldığında hiçbir sorun yok; günlük işler, YouTube vb. şeyler çalışıyor.
Ama iş oyun oynamaya gelince PC çöküyor. Oyunlar: Valorant, Rust, GTA 5 gibi.

PC tamire gitti, “bir sıkıntı yok” deyip geri gönderdiler. Hiçbir şey anlamadım.
Samsung RAM’ler kullandım; RAM’lerin EXPO desteği var mı bilmiyorum. PC’de bir uyumsuzluk mu var, anlamadım.

RAM, SSD ve anakart teknik serviste incelendi; herhangi bir sıkıntı yok dediler.
Sadece oyuna girdiğimde mavi ekran geliyor ve PC yeniden açılıp kapanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İşe yaramadı BIOS defult da XMP-EXPO devre dışı lan ve çipset sürücüleri güncelledim BIOS güncel gene aynı hata geliyor.

Peki, RAM'leri tek tek dener misin slotta, hata alırsan diğer RAM'i tak dene ve yine hata alırsan Memtest86 ile test yaparsın. Bunları yaparken BIOS default olarak kalsın XMP / EXPO kapalı olacak.

------------------------mini dump dosyaları ------------------

oyuna girdiğimde ekrana düşen hata -(mavi ekrana düşüyor pc kapanıp açılıyor)-

Selamlar, @skaledman

Aldığınız önemli hatalar memory_corruption | rt640x64.sys BIOS ayarlarınızı default konuma getirin XMP / EXPO devre dışı bırakın ve anakartınıza ait LAN sürücü ve Chipset sürücülerini eksiksiz kurun BIOS Güncel değilse BIOS UPDATE yapın.

Şuan RAM tarafından hata alıyorsunuz ve realtek ağ sürücünüz ile ilgili hata mevcut.

işe yaramadı bios defult da xmp-expo devre dışı lan ve çipset sürücüleri güncelledim bios güncel gene aynı hata geliyor

İşe yaramadı BIOS defult da XMP-EXPO devre dışı lan ve çipset sürücüleri güncelledim BIOS güncel gene aynı hata geliyor.

Peki, RAM'leri tek tek dener misin slotta, hata alırsan diğer RAM'i tak dene ve yine hata alırsan Memtest86 ile test yaparsın. Bunları yaparken BIOS default olarak kalsın XMP / EXPO kapalı olacak.

Çözüm

Biraz uzun zaman geçti ama teşekkür ederim, Memtes ile bir RAM'in arızalı olduğunu fark ettik.

Windows'un kendi RAM test programı işe yaramadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…