Çözüldü Ryzen 5 7600'ün sıcaklığı 95 dereceye kadar çıkıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

vexal

Çalışkan
AMD Ryzen 5 7600 işlemcim var. İşlemci soğutucusu olarak Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2 kullanıyorum.
Grafiği kaliteli oyunlarda işlemci sıcaklığı 90'ın altına inmiyor, bu normal mi? Tecrübelerinizi, bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

(Görüntüdeki oyun: Rise of the Tomb Raider. Ayarlar ultrada.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Değerler aşırı yüksek ya. 4 bakır borulu değil mi bu? Başka bir şey var, acaba fan tam temas etmiyor mu işlemciye?

Son düzenleyen: Moderatör:
@vexal, PBO açık mı? OCCT testinde kaç watt çekiyor CPU? Montaj hatası da olabilir.

Bu işlerde tecrübeli değilim o yüzden PBO ayarını hiç yapmadım bilmiyorum. OCCT testini de hiç yapmadım yapmalı mıyım?

Değerler aşırı yüksek ya. 4 bakır borulu değil mi bu? Başka bir şey var, acaba fan tam temas etmiyor mu işlemciye?

Soğutucuyu montajlarken doğru yaptığımı düşünüyorum ama olabilir tecrübeli değilim tabii.

OCCT testini yapın, bakalım işlemci kaç W çekiyor. Bence montaj hatası var.

Son düzenleme:
Müsait olduğum zaman yapacağım. Bilgisayarı alalı 1 sene oldu ve hiç işlemci termal macununu değiştirmedim, ondan da olabilme ihtimali var mıdır?
Yani sanmam. 1 senede tamamen bitmiş olamaz macun. Ama olma ihtimali var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…