V vexal Çalışkan Katılım 10 Şubat 2026 Mesajlar 20 Beğeniler 9 11 Şubat 2026 #1 AMD Ryzen 5 7600 işlemcim var. İşlemci soğutucusu olarak Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2 kullanıyorum. Grafiği kaliteli oyunlarda işlemci sıcaklığı 90'ın altına inmiyor, bu normal mi? Tecrübelerinizi, bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. (Görüntüdeki oyun: Rise of the Tomb Raider. Ayarlar ultrada.) Son düzenleyen: Moderatör: 11 Şubat 2026
AMD Ryzen 5 7600 işlemcim var. İşlemci soğutucusu olarak Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2 kullanıyorum. Grafiği kaliteli oyunlarda işlemci sıcaklığı 90'ın altına inmiyor, bu normal mi? Tecrübelerinizi, bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. (Görüntüdeki oyun: Rise of the Tomb Raider. Ayarlar ultrada.)
Çözüm michaelscofield 11 Şubat 2026 @vexal, rezalet. Montaj hatası var. Çıkarın tekrar takın, vidayı tekte sıkmayın. Birini az sıkın, ondan sonra diğerine geçin.
@vexal, rezalet. Montaj hatası var. Çıkarın tekrar takın, vidayı tekte sıkmayın. Birini az sıkın, ondan sonra diğerine geçin.
michaelscofield Bilgin Topluluk Kahramanı Açılış Hamlesi Katılım 16 Eylül 2024 Mesajlar 12.048 Makaleler 13 Çözümler 68 Beğeniler 18.342 Yer İstanbul 11 Şubat 2026 #2 @vexal, PBO açık mı? OCCT testinde kaç watt çekiyor CPU? Montaj hatası da olabilir. Son düzenleyen: Moderatör: 11 Şubat 2026 Artı 0 Eksi
ChapoCups Çalışkan Katılım 27 Mayıs 2025 Mesajlar 90 Beğeniler 8 11 Şubat 2026 #3 Değerler aşırı yüksek ya. 4 bakır borulu değil mi bu? Başka bir şey var, acaba fan tam temas etmiyor mu işlemciye? Son düzenleyen: Moderatör: 11 Şubat 2026 Artı 0 Eksi
Değerler aşırı yüksek ya. 4 bakır borulu değil mi bu? Başka bir şey var, acaba fan tam temas etmiyor mu işlemciye?
KS KS V vexal Çalışkan Katılım 10 Şubat 2026 Mesajlar 20 Beğeniler 9 11 Şubat 2026 #4 michaelscofield dedi: @vexal, PBO açık mı? OCCT testinde kaç watt çekiyor CPU? Montaj hatası da olabilir. Genişletmek için tıkla... Bu işlerde tecrübeli değilim o yüzden PBO ayarını hiç yapmadım bilmiyorum. OCCT testini de hiç yapmadım yapmalı mıyım? ChapoCups dedi: Değerler aşırı yüksek ya. 4 bakır borulu değil mi bu? Başka bir şey var, acaba fan tam temas etmiyor mu işlemciye? Genişletmek için tıkla... Soğutucuyu montajlarken doğru yaptığımı düşünüyorum ama olabilir tecrübeli değilim tabii. Artı 0 Eksi
michaelscofield dedi: @vexal, PBO açık mı? OCCT testinde kaç watt çekiyor CPU? Montaj hatası da olabilir. Genişletmek için tıkla... Bu işlerde tecrübeli değilim o yüzden PBO ayarını hiç yapmadım bilmiyorum. OCCT testini de hiç yapmadım yapmalı mıyım? ChapoCups dedi: Değerler aşırı yüksek ya. 4 bakır borulu değil mi bu? Başka bir şey var, acaba fan tam temas etmiyor mu işlemciye? Genişletmek için tıkla... Soğutucuyu montajlarken doğru yaptığımı düşünüyorum ama olabilir tecrübeli değilim tabii.
michaelscofield Bilgin Topluluk Kahramanı Açılış Hamlesi Katılım 16 Eylül 2024 Mesajlar 12.048 Makaleler 13 Çözümler 68 Beğeniler 18.342 Yer İstanbul 11 Şubat 2026 #5 vexal dedi: Bu işlerde tecrübeli değilim o yüzden PBO ayarını hiç yapmadım bilmiyorum. OCCT testini de hiç yapmadım yapmalı mıyım? Soğutucuyu montajlarken doğru yaptığımı düşünüyorum ama olabilir tecrübeli değilim tabii. Genişletmek için tıkla... OCCT testini yapın, bakalım işlemci kaç W çekiyor. Bence montaj hatası var. Artı 0 Eksi
vexal dedi: Bu işlerde tecrübeli değilim o yüzden PBO ayarını hiç yapmadım bilmiyorum. OCCT testini de hiç yapmadım yapmalı mıyım? Soğutucuyu montajlarken doğru yaptığımı düşünüyorum ama olabilir tecrübeli değilim tabii. Genişletmek için tıkla... OCCT testini yapın, bakalım işlemci kaç W çekiyor. Bence montaj hatası var.
KS KS V vexal Çalışkan Katılım 10 Şubat 2026 Mesajlar 20 Beğeniler 9 11 Şubat 2026 #6 michaelscofield dedi: OCCT testini yapın, bakalım işlemci kaç W çekiyor. Bence montaj hatası var. Genişletmek için tıkla... Tamamdır testi yaptıktan sonra dönüş yapacağım. michaelscofield dedi: OCCT testini yapın, bakalım işlemci kaç W çekiyor. Bence montaj hatası var. Genişletmek için tıkla... Değerler hakkında fikrim yok, sizce nasıl? Son düzenleme: 11 Şubat 2026 Artı 0 Eksi
michaelscofield dedi: OCCT testini yapın, bakalım işlemci kaç W çekiyor. Bence montaj hatası var. Genişletmek için tıkla... Tamamdır testi yaptıktan sonra dönüş yapacağım. michaelscofield dedi: OCCT testini yapın, bakalım işlemci kaç W çekiyor. Bence montaj hatası var. Genişletmek için tıkla... Değerler hakkında fikrim yok, sizce nasıl?
michaelscofield Bilgin Topluluk Kahramanı Açılış Hamlesi Katılım 16 Eylül 2024 Mesajlar 12.048 Makaleler 13 Çözümler 68 Beğeniler 18.342 Yer İstanbul 11 Şubat 2026 #7 @vexal, rezalet. Montaj hatası var. Çıkarın tekrar takın, vidayı tekte sıkmayın. Birini az sıkın, ondan sonra diğerine geçin. Artı 0 Eksi Çözüm
@vexal, rezalet. Montaj hatası var. Çıkarın tekrar takın, vidayı tekte sıkmayın. Birini az sıkın, ondan sonra diğerine geçin.
KS KS V vexal Çalışkan Katılım 10 Şubat 2026 Mesajlar 20 Beğeniler 9 11 Şubat 2026 #8 michaelscofield dedi: @vexal, rezalet. Montaj hatası var. Çıkarın tekrar takın, vidayı tekte sıkmayın. Birini az sıkın, ondan sonra diğerine geçin. Genişletmek için tıkla... Müsait olduğum zaman yapacağım. Bilgisayarı alalı 1 sene oldu ve hiç işlemci termal macununu değiştirmedim, ondan da olabilme ihtimali var mıdır? Artı 0 Eksi
michaelscofield dedi: @vexal, rezalet. Montaj hatası var. Çıkarın tekrar takın, vidayı tekte sıkmayın. Birini az sıkın, ondan sonra diğerine geçin. Genişletmek için tıkla... Müsait olduğum zaman yapacağım. Bilgisayarı alalı 1 sene oldu ve hiç işlemci termal macununu değiştirmedim, ondan da olabilme ihtimali var mıdır?
michaelscofield Bilgin Topluluk Kahramanı Açılış Hamlesi Katılım 16 Eylül 2024 Mesajlar 12.048 Makaleler 13 Çözümler 68 Beğeniler 18.342 Yer İstanbul 11 Şubat 2026 #9 vexal dedi: Müsait olduğum zaman yapacağım. Bilgisayarı alalı 1 sene oldu ve hiç işlemci termal macununu değiştirmedim, ondan da olabilme ihtimali var mıdır? Genişletmek için tıkla... Yani sanmam. 1 senede tamamen bitmiş olamaz macun. Ama olma ihtimali var. Artı 0 Eksi
vexal dedi: Müsait olduğum zaman yapacağım. Bilgisayarı alalı 1 sene oldu ve hiç işlemci termal macununu değiştirmedim, ondan da olabilme ihtimali var mıdır? Genişletmek için tıkla... Yani sanmam. 1 senede tamamen bitmiş olamaz macun. Ama olma ihtimali var.
KS KS V vexal Çalışkan Katılım 10 Şubat 2026 Mesajlar 20 Beğeniler 9 11 Şubat 2026 #10 michaelscofield dedi: Yani sanmam. 1 senede tamamen bitmiş olamaz macun. Ama olma ihtimali var. Genişletmek için tıkla... Peki, müsait olunca kontrol edeceğim, sıcaklık düzelirse çözüm olarak işaretleyeceğim. İlginiz için teşekkür ederim. Artı 0 Eksi
michaelscofield dedi: Yani sanmam. 1 senede tamamen bitmiş olamaz macun. Ama olma ihtimali var. Genişletmek için tıkla... Peki, müsait olunca kontrol edeceğim, sıcaklık düzelirse çözüm olarak işaretleyeceğim. İlginiz için teşekkür ederim.