14381

Uzman
MSI MAG Mortar B650M ana kartım var. Fanlar çok hızlı çalışıyor 65 dereceyi geçmiyor işlemci de ekran kartı da. BIOS'ta ayarı tam yapamadım, bunun kolayı var mı veya yardımcı olur musunuz?

Fan ayarını yapabilirsiniz düşük sıcaklıkta düşük fan devrine göre düzgün bir grafik ayarlarsanız sorununuz çözülür.

65 derece yük altındaki sıcaklığı mı?

Evet hocam, belki 70 oluyordur bazen ama sanmıyorum. Nasıl yapacağım, BIOS'ta beceremedim hocam?
Yük altında ses yapıyorsa normaldir hocam. Zaten 7600x ısınan bir işlemci. Biraz daha yavaşlatmak için fan ayarı yapabilirsiniz gene de. Ama yük altında 75 dereceleri geçmemesi daha sağlıklı olur.

Fan ayarını biostan yapabilmeniz lazım sizin anakart modelini bilmiyorum ama benim msi anakartta ayarlayabiliyorum. Onun haricinde msi uygulamasından da ayarlayabiliyorsunuz.

Deneme yanılma yöntemiyle ayarlamanız lazım ayarı da. Ortalama olarak 70 derecede %80 çalışacak olarak ayarlayabilirsiniz.

Yük altında ses yapıyorsa normaldir hocam. Zaten 7600X ısınan bir işlemci. Biraz daha yavaşlatmak için fan ayarı yapabilirsiniz gene de. Ama yük altında 75 dereceleri geçmemesi daha sağlıklı olur.

Fan ayarını BIOS'tan yapabilmeniz lazım sizin anakart modelini bilmiyorum ama benim MSI anakartta ayarlayabiliyorum. Onun haricinde MSI uygulamasından da ayarlayabiliyorsunuz.

Deneme yanılma yöntemiyle ayarlamanız lazım ayarı da. Ortalama olarak 70 derecede %80 çalışacak olarak ayarlayabilirsiniz.

MSI MAG Mortar B650M'di sanırım hocam. Bir bakayım.